Open/sluit hoek (1051)

2024
Tekla Structures

Open/sluit hoek (1051)

Open/Sluit hoek (1051) maakt de opening of sluiting van het binnendeel van een hoekprofiel gemaakt door het profiel te snijden en te buigen.

Gebruiken voor

Met deze component kunt u detailtekeningen maken waarin wordt aangegeven waar hoekprofielen moeten worden geopend of gesloten die worden gebruikt bij mast windverbanden. In de werkplaats wordt het hoekprofiel gefabriceerd, niet uitgesneden.

Voorbeeld Voorbeeld

Als u een uiteinde van een hoekprofiel wilt openen of sluiten, gebruik dan de component Open/Sluit hoekeinden (1050).

Voordat u begint

1. Maak een hoekprofiel.

2. Maak een punt om de component te plaatsen.

3. Stel het werkvlak parallel aan de buitenzijde van het been van het hoekprofiel dat u wilt buigen.

Volgorde van selectie

1. Selecteer het hoekprofiel.

2. Wijs het punt van het hoekprofiel aan.

De component wordt gemaakt wanneer u het punt aanwijst.

Tabblad Parameters

Gebruik het tabblad Parameters voor het definiëren van de locatie van de uitsnijding, de buighoek en welk been moet worden geopend of gesloten.

Optie Beschrijving

Lengte onderdeel van insertiepunt, startpunt profiel.

De lengte wordt gemeten vanaf het punt dat u aanwijst om de component te maken en aan het begin van de referentielijn van het onderdeel.

Lengte onderdeel van insertie-, eindpunt profiel

De lengte wordt gemeten vanaf het punt dat u aanwijst om de component te maken en aan het eind van de referentielijn van het onderdeel.

Hoek van de opening/sluiting

Definieer de buighoek.

Wissel het te openen/sluiten onderdeel.

Selecteer het been dat u wilt openen of sluiten.

Tabblad Algemeen

Klik voor meer informatie op de onderstaande koppeling:

Tabblad Algemeen

Tabblad Berekening

Klik voor meer informatie op de onderstaande koppeling:

Tabblad Berekening