Geboute wvb plaat (182)

2024
Tekla Structures

Geboute wvb plaat (182)

Geboute wvb plaat (182) bout een diagonale schoor aan een of twee horizontale windverbanden, met een windverbandplaat. De diagonale schoor wordt verbonden met het binnen- of buitenvlak van de horizontale schoor.

Gemaakte objecten

• Windverbandplaat

• Vulplaat

• Bouten

Gebruiken voor

Voorbeeld Voorbeeld

Volgorde van selectie

1. Selecteer de horizontale schoor waaraan de diagonale schoor wordt gebout.

2. Selecteer de diagonale schoor.

3. Selecteer de tweede horizontale schoor (optioneel).

4. Klik met de middelste muisknop om de component te maken.

Onderdeelidentificatiecode

Beschrijving

1

Windverbandplaat

Tabblad Afbeelding

Gebruik het tabblad Afbeelding om de maatlijnen te definiëren die de positie van bouten definiëren en de speling tussen de schoren.

Dimensions

Beschrijving

1

Speling tussen de horizontale schoren

De uiteinden van de horizontale schoren worden afgeschuind.

2

Randafstand bout

Het uiteinde van de diagonale schoor wordt uitgesneden volgens de randafstand van de bout.

3

Afstand tussen de bouten

4

Randafstand van de windverbandplaat.

Als u geen maatlijnen invoert, dan worden de in het gauge_lines.dat-bestand gedefinieerde standaardwaarden gebruikt.

Tabblad Onderdelen

Gebruik het tabblad Onderdelen om de onderdeeleigenschappen te definiëren.

Onderdelen

Optie Beschrijving

Plaat

Dikte van de windverbandplaat.

Vulplaat

Breedte en hoogte van de vulplaat.

Als de diagonale schoor op de binnenzijde van de horizontale schoor is bevestigd, dan maakt Tekla Structures een of meer vulplaten om de ruimte tussen de diagonale schoor en de plaat op te vullen:

(1) Diagonale verbandstaaf

(2) Vulplaat

(3) Windverbandplaat

Optie

Beschrijving

Standaard

Pos.nr.

Prefix en startnummer voor het positienummer van het onderdeel.

Sommige componenten hebben een tweede rij met velden waarin u het positienummer van het merk kunt invoeren.

Het standaard startnummer van het onderdeel wordt gedefinieerd in de categorie Componenten in het menu Bestand > Instellingen > Opties.

Materiaal

Materiaalkwaliteit.

Het standaardmateriaal wordt gedefinieerd in het vak Materiaal van onderdelen in de categorie Componenten in het menu Bestand > Instellingen > Opties.

Naam

De naam die in tekeningen en lijsten wordt weergegeven.

Tabblad Parameters

Gebruik het tabblad Parameters om de vorm te definiëren van de uitsnijding van de schoor en om een tweede bout te maken. U kunt ook opmerkingen toevoegen voor de platen.

Uitsnijding en bouten van het windverband

Optie Beschrijving

Wissel windverband uitsnijdingen

Selecteer de vorm van de uitsnijding.

Wissel naar tweede algemene bout

Selecteer een optie om een tweede bout te maken. De standaardwaarde is Geen bout.

Standaard maakt deze component de volgende bouten:

• Een bout waar de hoofdboutmaatlijnen van de windverbanden elkaar snijden, verbindt alle windverbanden met de plaat.

• Een bout op de hoofdboutmaatlijn van elk windverband verbind het windverband met de plaat.

Commentaar plaat

Voer een opmerking in voor de plaat.

Wissel naar vulplaat

Selecteer het type vulplaat.

U kunt ring- of vierkante ringen selecteren in plaats van vulplaten.

Commentaar vulplaat

Voer een opmerking in voor de vulplaat.

Bouten

Klik op de knop Bouten om de bouteigenschappen te definiëren.

Basiseigenschappen van bouten

Optie

Beschrijving

Standaard

Boutdiameter

Boutdiameter.

Beschikbare diameters worden in de boutsamenstellingendatabase gedefinieerd.

Boutnorm

De boutnorm die in de component moet worden gebruikt.

Beschikbare normen worden in de boutsamenstellingendatabase gedefinieerd.

Tolerantie

De ruimte tussen de bout en het gat.

Draad in mat

Hiermee definieert u of de draad van de bout zich in de geboute onderdelen kan bevinden.

Deze optie heeft geen effect wanneer er bouten met volledige draad worden gebruikt.

Ja

Montage/werkplaats

Locatie waar de bouten moeten worden bevestigd.

Montage

Boutsamenstelling

Met de selectievakjes wordt gedefinieerd welke componentobjecten (bout, ringen en moeren) in de samenstelling van de bout worden gebruikt.

Als u alleen een gat wilt maken, moet u alle selectievakjes uitschakelen.

Als u de boutsamenstelling van een bestaande component wilt aanpassen, schakelt u het selectievakje Effect bij wijzigen in en klikt u op Wijzigen.

Sleufgaten

U kunt sleufgaten, oversized gaten of tapgaten definiëren.

Optie

Beschrijving

Standaard

1

Verticale maat van sleufgat.

0 heeft een rond gat als resultaat.

2

Horizontale maat van sleufgat of speling van oversized gaten.

0 heeft een rond gat als resultaat.

Gattype

Met Sleufgat maakt u sleufgaten.

Oversized maakt oversized gaten.

Geen gat maakt geen gaten.

Tapgat maakt tapgaten.

Roteer sleufgaten

Als het type gat Sleufgat is, worden de sleufgaten met deze optie gedraaid.

Sleufgat in

Onderde(el)(len) waarin sleufgaten worden gemaakt. De opties zijn afhankelijk van de betreffende component.

Zigzagsgewijze plaatsing van bouten

Beschrijving

Standaard

Niet zigzagsgewijs

AutoDefaults kan deze optie wijzigen.

Niet zigzagsgewijs

Zigzagtype 1

Zigzagtype 2

Zigzagtype 3

Zigzagtype 4

Tabblad Algemeen

Klik voor meer informatie op de onderstaande koppeling:

Tabblad Algemeen

Tabblad Berekening

Klik voor meer informatie op de onderstaande koppeling:

Tabblad Berekening