Geboute Bridge Brace (169)

2024
Tekla Structures

Geboute Bridge Brace (169)

Geboute Bridge Brace (169) bout twee horizontale schoren en een diagonale schoor aan een brugplaat of een hoekprofiel. De diagonale schoor wordt uitgesneden. Deze component kan niet worden gebruikt voor schoren die zich bevinden op verschillende vlakken of voor schoren die botsen met elkaar.

Gemaakte objecten

• Brugplaat of hoekprofiel

• Bouten

Gebruiken voor

Situatie Beschrijving

Brugplaat die drie schoren verbindt

Diagonale schoren met dubbele profielen

Hoekprofiel dat wordt gebruikt als brug

Volgorde van selectie

1. Selecteer de eerste horizontale schoor.

2. Selecteer de tweede horizontale schoor.

3. Selecteer de diagonale schoor.

4. Als de diagonale schoor een dubbel profiel is, selecteer dan het tweede profiel.

5. Klik met de middelste muisknop om de component te maken.

Onderdeelidentificatiecode

Beschrijving

1

Brugplaat

Tabblad Afbeelding

Gebruik het tabblad Afbeelding om de maatlijnen te definiëren die de boutlocaties definiëren en de speling tussen de brug en de horizontale schoren.

Dimensions

Beschrijving

1

Randafstand brugplaat van het hoofdonderdeel

2

Randafstand van de brugplaat vanaf het aansluitende onderdeel

3

Randafstand bout

Tabblad Onderdelen

Gebruik het tabblad Onderdelen om de onderdeeleigenschappen te definiëren.

Onderdelen

Optie Beschrijving

Brug

Selecteer het profiel in de profielendatabase.

Optie

Beschrijving

Standaard

Pos.nr.

Prefix en startnummer voor het positienummer van het onderdeel.

Sommige componenten hebben een tweede rij met velden waarin u het positienummer van het merk kunt invoeren.

Het standaard startnummer van het onderdeel wordt gedefinieerd in de categorie Componenten in het menu Bestand > Instellingen > Opties.

Materiaal

Materiaalkwaliteit.

Het standaardmateriaal wordt gedefinieerd in het vak Materiaal van onderdelen in de categorie Componenten in het menu Bestand > Instellingen > Opties.

Naam

De naam die in tekeningen en lijsten wordt weergegeven.

Tabblad Parameters

Gebruik het tabblad Parameters om de uitsnijding van de brug te definiëren en de eigenschappen van de bouten in de horizontale schoren.

Eigenschappen

Optie Beschrijving

Wijzig vorm brug uitsnijding

Selecteer hoe de brugplaat wordt uitgesneden.

Commentaar brug

Voer een opmerking in voor de brug.

Boutdiameter horizontaal windverband

Definieer de boutdiameter.

Tolerantie horizontaal windverband

Definieer de gattolerantie.

Aantal bouten horizontaal windverband

Definieer het aantal bouten.

Afstand tussen bouten in de eerste knoopplaat

Definieer de h.o.h-afstand van de bouten.

Afstand tussen bouten in de tweede knoopplaat

Definieer de h.o.h-afstand van de bouten.

Bouten

Klik op de knop Bouten om de bouteigenschappen te definiëren.

Basiseigenschappen van bouten

Optie

Beschrijving

Standaard

Boutdiameter

Boutdiameter.

Beschikbare diameters worden in de boutsamenstellingendatabase gedefinieerd.

Boutnorm

De boutnorm die in de component moet worden gebruikt.

Beschikbare normen worden in de boutsamenstellingendatabase gedefinieerd.

Tolerantie

De ruimte tussen de bout en het gat.

Draad in mat

Hiermee definieert u of de draad van de bout zich in de geboute onderdelen kan bevinden.

Deze optie heeft geen effect wanneer er bouten met volledige draad worden gebruikt.

Ja

Montage/werkplaats

Locatie waar de bouten moeten worden bevestigd.

Montage

Boutsamenstelling

Met de selectievakjes wordt gedefinieerd welke componentobjecten (bout, ringen en moeren) in de samenstelling van de bout worden gebruikt.

Als u alleen een gat wilt maken, moet u alle selectievakjes uitschakelen.

Als u de boutsamenstelling van een bestaande component wilt aanpassen, schakelt u het selectievakje Effect bij wijzigen in en klikt u op Wijzigen.

Sleufgaten

U kunt sleufgaten, oversized gaten of tapgaten definiëren.

Optie

Beschrijving

Standaard

1

Verticale maat van sleufgat.

0 heeft een rond gat als resultaat.

2

Horizontale maat van sleufgat of speling van oversized gaten.

0 heeft een rond gat als resultaat.

Gattype

Met Sleufgat maakt u sleufgaten.

Oversized maakt oversized gaten.

Geen gat maakt geen gaten.

Tapgat maakt tapgaten.

Roteer sleufgaten

Als het type gat Sleufgat is, worden de sleufgaten met deze optie gedraaid.

Sleufgat in

Onderde(el)(len) waarin sleufgaten worden gemaakt. De opties zijn afhankelijk van de betreffende component.

Zigzagsgewijze plaatsing van bouten

Beschrijving

Standaard

Niet zigzagsgewijs

AutoDefaults kan deze optie wijzigen.

Niet zigzagsgewijs

Zigzagtype 1

Zigzagtype 2

Zigzagtype 3

Zigzagtype 4

Tabblad Algemeen

Klik voor meer informatie op de onderstaande koppeling:

Tabblad Algemeen

Tabblad Berekening

Klik voor meer informatie op de onderstaande koppeling:

Tabblad Berekening