Hiërarchie van instellingen van Tekla Structures

2023
Tekla Structures

Hiërarchie van instellingen van Tekla Structures

Tekla Structures-instellingen worden op meerdere layers beheerd. Op de hoogste layer zijn er standaardinstellingen met vaste waarden die u niet rechtstreeks kunt wijzigen, maar die u op lagere layers kunt overschrijven.

1. Algemene omgevingsinstellingen die vooraf ingestelde waarden in de installatie bevatten. De algemene omgeving wordt altijd opgenomen in de installatie.

Wijzig of verwijder de algemene instellingen niet.

2. Regionale omgevingsinstellingen met vooraf ingestelde waarden die geschikt zijn voor specifieke regionale gebieden.

3. De variabele XS_FIRM die een map definieert, meestal op een netwerkstation, die instellingen voor alle gebruikers binnen uw bedrijf laadt.

Deze map is de hoofdcontainer van bestanden voor het bedrijf.

4. De variabele XS_PROJECT die een map definieert, meestal op een netwerkstation, die belangrijke instellingen laadt voor alle gebruikers binnen een specifiek project.

5. De modeltemplate die vanuit de omgeving of vanuit de netwerkmappen wordt geladen. De modeltemplate wordt slechts eenmaal geladen wanneer u begint met het maken van een nieuw model.

6. De inhoud van de modelmap die lokaal wordt opgeslagen wanneer u instellingen toevoegt of bewerkt.

Als u inhoud in de modelmap opslaat, overschrijven de opgeslagen instellingen in andere locaties dezelfde instellingen die in de modelmap zijn gevonden.

7. De Windows-map AppData voor gebruikerspecifieke instellingen met betrekking tot de Tekla Structures-gebruikersinterface.