Tekla Structures-installatie voor beheerders

2023
Tekla Structures

Tekla Structures-installatie voor beheerders

U kunt Tekla Structures met de standaard installatiepakketten op werkstations van gebruikers installeren of door uw eigen gecentraliseerde installatie met MSI-pakketten te maken. U kunt Tekla Structures ook in een virtuele omgeving uitvoeren.

Als u lokale legacy kantoorlicenties hebt, moet u ook een licentieserver op uw eigen hardware installeren.

Tekla Structures installatie op werkstations

U kunt Tekla Structures met de standaard installatiepakketten op elk werkstation installeren of door uw eigen gecentraliseerde installatie met MSI-pakketten te maken.

U kunt de software en omgevingen van Tekla Structures vanaf Tekla Downloads downloaden. Voor het gebruik van de nieuwste software, raden we u aan de nieuwste Service Pack van Tekla Structures te installeren. Service Packs bevatten verbeteringen en oplossingen voor de vorige hoofdversie of Service Pack van Tekla Structures. Service Packs zijn beschikbaar voor alle gebruikers met een geldig onderhoudscontract of subscription.

Opmerking:

U moet Tekla Structures met beheerdersrechten installeren.

Als u een gecentraliseerde installatie gebruik, hebben de eindgebruikers geen beheerdersrechten voor de installatie nodig.

Installatiebestanden voor Tekla Structures-software en omgevingen

De installatiesoftware voor de Tekla Structures =software en de omgevingen bestaan uit .msi-installatieprogramma's. De installatieprogramma's van een .tsep-omgeving bevatten sets met -installatieprogramma's die de omgevingsbestanden en -instellingen bevatten.

Wanneer u een nieuwe versie van Tekla Structures installeert, moet u eerst de software installeren en vervolgens een of meer omgevingen. De omgeving .msi-installatieprogramma's worden voor het openen van Tekla Structures op uw computer geïnstalleerd.

Wanneer u het .msi-installatieprogramma van een omgeving uitvoert, maakt het installatieprogramma de omgevingsmap en kopieert de .tsep-installatieprogramma's naar de map ..\Tekla Structures\<version>\Extensions\To be installed. Het installatieprogramma maakt ook de bestanden RemoveEnv.bat en ToBeRemoved.txt en plaatst deze in de map ..\Environments\<environment>. Deze bestanden worden gebruikt bij het verwijderen van een omgeving.

Bij het uitvoeren van het .msi-installatieprogramma van de omgeving kunt u in de installatiewizard selecteren dat de .tsep-installatiesoftware direct wordt uitgevoerd wanneer de installatiesoftware van de omgeving wordt uitgevoerd. Als u de .tsep-installatieprogramma's niet direct uitvoert, worden de .tsep-installatieprogramma's uitgevoerd wanneer u Tekla Structures de eerste keer na installatie opent. In dat geval opent Tekla Structures een dialoogvenster waarin de installatievoortgang van de .tsep-installatieprogramma's wordt weergegeven.

U kunt de installatie van extensie .tsep installatieprogramma's in het dialoogvenster annuleren en deze later Tekla Structures opnieuw opstarten. De wachtende .tsep-installatieprogramma worden niet geannuleerd, ze worden geïnstalleerd, zelfs als u annuleert. De .tsep pakketten bevatten informatie over het product type: Omgeving of extensie, die wordt gebruikt om te bepalen welke installatieprogramma's kunnen worden geannuleerd.

Het uitvoeren van de .tsep-installatieprogramma's vereist geen beheerdersrechten. De .tsep-installatieprogramma's installeren de omgevingsbestanden in de map ..\Tekla Structures\<version>\Environments\<environment>.

Als u meerdere omgevingen voor het eerst installeert, raden we u de .tsep-installatieprogramma's niet met het .msi-installatieprogramma uitvoert. Enkele van de .tsep-pakketten worden in meer dan één omgeving gebruikt en dezelfde versie van een .tsep-pakket wordt slechts eenmaal geïnstalleerd. Het voor het eerst na de installatie starten van Tekla Structures kan lang duren, vooral als u meerdere omgevingen hebt geïnstalleerd terwijl alle .tsep-installatieprogramma's worden uitgevoerd.

Gecentraliseerde installatie van Tekla Structures

Het centraal installeren van Tekla Structures op het bedrijfsnetwerk bespaart in een groot bedrijf tijd als er veel Tekla Structures-gebruikers zijn.

Met de gecentraliseerde installatie kunt u de installatie van Tekla Structures geruisloos op de achtergrond uitvoeren waarbij gebruikers de dialoogvensters van de installatiewizard niet zien. Raadpleeg voor meer informatie over gecentraliseerde installatie Gecentraliseerde distributie van Tekla Structures 2023.

Tekla Structures-installatie in een virtuele omgeving

U kunt Tekla Structures ook in een virtuele omgeving uitvoeren. Met de applicatie en de bureaubladvirtualisatie kunnen gebruikers software van een server op het netwerk uitvoeren zonder een lokaal geïnstalleerde Tekla Structures op hun werkstation. Het gebruik van Tekla Structures vanaf de server zorgt ervoor dat alle gebruikers in een project dezelfde installatie van de projectomgeving gebruiken. Raadpleeg Tekla Structures met applicatie- en desktopvirtualisatie gebruiken voor gedetailleerde informatie over de installatie in een virtuele omgeving.