Catalogi en databases aanpassen

2023
Tekla Structures

Catalogi en databases aanpassen

U kunt databases zodanig aanpassen dat zij de enig relevante inhoud voor uw project bevatten. Het aanpassen van databases helpt u bij het vereenvoudigen van uw werk en fouten te voorkomen.

U kunt databases aanpassen voor:

Zorg er altijd voor dat de database-inhoud correct is. Fouten in databases kunnen leiden tot ernstige inconsistenties in hoeveelheidsgegevens, gegevensoverdracht of andere berekeningen. Zo leidt onjuiste materiaaldichtheid tot systematische fouten in gerapporteerde gewichten.

U kunt indien nodig nieuwe inhoud aan de databases vanuit andere omgevingen van Tekla Warehouse of inhoud importeren die in andere softwareoplossingen is gemaakt.

Extra inhoud in Tekla Warehouse

In Tekla Warehouse kunt u aanvullende inhoud zoals applicatietools en omgevingsinhoud vinden.

U kunt offline inhoud van Tekla Warehouse downloaden die de database-inhoud van omgevingen zoals profielen, bouten, materiaal en wapeningen bevat. De inhoud zit in .tsep-pakketten die worden geïnstalleerd als u Tekla Structures opent.

De offline database-inhoud bevindt zich onder Tekla Structures-verzamelingen in Tekla Warehouse. Als u deze inhoud in wilt vinden, zoekt u naar Databases en onder Weergeven selecteert u Verzamelingen.

U kunt ook een lokale verzameling voor uw bedrijf maken en deze in uw interne netwerk voor met uw organisatie delen. U kunt in het collections.json-bestand op de computer van elke gebruiker de toegangsrechten op map- en verzamelingsniveau beheren. Kopieer het bestand op de computer van elke gebruiker naar dezelfde locatie. Het bestand bevindt zich in C:\Users\Public\Public Documents\Trimble\Tekla Warehouse\collections.json.

Deze afbeelding geeft een voorbeeld van de verzamelingspaden met vier Tekla Structures-verzamelingen:

De verzamelingen kunt in Tekla Warehouse vinden na toewijzing onder Mijn verzamelingen > Lokale en netwerkverzamelingen.