Tekla Structures beheren

2023
Tekla Structures

Tekla Structures beheren

Tekla Structures beheren betekent aanpassing en implementatie van Tekla Structures voor gebruikers binnen uw organisatie of voor eigen gebruik.

Type gebruikers die Tekla Structures beheren zijn bijvoorbeeld:

• Tekla Structures-beheerders of BIM managers, die Tekla Structures aan gebruikers in hun organisatie aanpassen.

• IT-beheerders die de netwerk omgeving en Tekla Structures -subscriptions beheren en Tekla Structures voor gebruikers implementeren.

• Individuele gebruikers, zoals freelancers, die een persoonlijke Tekla Structures-subscription hebben en Tekla Structures voor hun eigen gebruik willen aanpassen.

Voordat u Tekla Structures gaat gebruiken

U hebt een Trimble Identity nodig om Trimble-producten te kunnen downloaden en uw subscriptions te kunnen gebruiken.

Tekla Online Services, alsTekla Structures-subscriptions gebruiken Trimble Identity voor identificatie. U kunt uw Trimble Identity met andere Trimble-services zoals Trimble Connect en SketchUp 3D Warehouse gebruiken.

Raadpleeg Uw Trimble Identity aanmaken.

Aan de slag met Tekla Structures-beheren voor een onderneming

Als u aan de slag wilt als Tekla Structures-beheerder, moet u vertrouwd raken met de concepten die te maken hebben met installatie, aanpassing en projecten starten.

Als Tekla Structures-beheerder hebt u een beter begrip en een meer beheerde aanpak nodig om de configuraties en instellingen te definiëren en te onderhouden die uw gebruikers bij hun werk nodig hebben.

Workflow voor beheerders of BIM-managers

De typische workflow voor een Tekla Structures-beheerder of BIM-manager is:

1. Plan de installatievereisten voor Tekla Structures.

2. Pas Tekla Structures aan en distribueer de aanpassingen naar gebruikers binnen uw bedrijf.

3. Stel nieuwe projecten in.

Workflow voor IT-beheerders

Als IT-beheerder onderhoudt u de omringende netwerkomgeving, beheert u de Tekla Structures-subscriptions en implementeert u Tekla Structures voor gebruikers.

De typische workflow voor een IT-beheerder is:

1. Configureer de netwerkomgeving volgens de installatievereisten voor Tekla Structures.

2. Beheer de gebruikers in uw Tekla Online-organisatie en uw Tekla Structures-subscriptions of legacy kantoorlicenties.

3. Implementeer Tekla Structures voor gebruikers.

Aan de slag met het beheren van Tekla Structures in een klein of middel groot bedrijf

Beheerders in een klein bedrijf beheren meestal de aanpassing van Tekla Structures, evenals gebruikersaccounts en subscriptions binnen uw Tekla Online-organisatie.

De typische workflow voor een beheerder in een kleine organisatie is:

1. Plan hoe u Tekla Structures installeert en Tekla Structures implementeert voor gebruikers.

2. Beheer de gebruikers in uw Tekla Online-organisatie en uw Tekla Structures-subscriptions of legacy kantoorlicenties.

3. Pas Tekla Structures aan en distribueer de aanpassingen naar gebruikers binnen uw bedrijf.

4. Stel nieuwe projecten in.

Aan de slag gaan met het beheren van Tekla Structures als individuele gebruiker

Als u individuele gebruiker met uw persoonlijke Tekla Structures-subscription bent, wilt u mogelijk Tekla Structures aan uw eigen gebruik aanpassen.

Een basisconfiguratie voor uw eigen gebruik wordt doorgaans uitgelegd in de documentatie van elke functie. De aanpassingen kunnen tussen verschillende modellen worden gekopieerd. Als u Tekla Structures voor uw eigen gebruik configureert, is het goed om een basale kennis te hebben van de mapstructuur voor de installatie van Tekla Structures en -bestanden voor de configuratie van Tekla Structures.

De typische workflow voor een individuele gebruiker is:

1. Installeer Tekla Structures.

2. Pas Tekla Structures aan voor uw projecten en manier van werken.

3. Templates maken.

4. Controleer uw instellingen in de variabelen.