Tekla Model Sharing-verbeteringen

2023
Tekla Structures

Tekla Model Sharing-verbeteringen

Tekla Structures 2023 bevat de volgende verbeteringen met betrekking tot Tekla Model Sharing. Een aantal van deze verbeteringen zijn al in Tekla Structures 2022 SP7 geïntroduceerd.

Verbeterd delen van tekeningversies

Voorheen werkte het delen van tekeningversies in Tekla Model Sharing niet zoals verwacht en gingen veel tekeningversies verloren wanneer u deze probeert weg te schrijven. Nu worden de tekeningversies niet verwijderd wanneer u gegevens wegschrijft. Daarnaast kan het verwijderen van overbodige tekeningbestanden worden beheerd met behulp van variabelen.

Instellen of overbodige tekeningbestanden worden verwijderd, werkt nu op dezelfde wijze als bij modellen voor meerdere gebruikers. Gebruik de variabelen XS_DELETE_UNNECESSARY_DG_FILES om te definiëren of overbodige tekeningbestanden mogen worden verwijderd en XS_​DELETE_​UNNECESSARY_​DG_​FILES_​SAFETY_​PERIOD om het tijdsbestek te definiëren waarna overbodige tekeningbestanden worden verwijderd.

Als u XS_DELETE_UNNECESSARY_DG_FILES instelt op TRUE, worden de .dg-bestanden die ouder zijn dan 7 dagen, wat de standaardveiligheidsperiode is, verwijderd uit uw lokale model en uit het model van andere gebruikers. Met de variabele XS_DELETE_UNNECESSARY_DG_FILES_SAFETY_PERIOD wordt gedefinieerd hoe lang de tekeningbestanden worden opgeslagen. De standaard veiligheidsperiode is zeven dagen.

Verwijderde tekeningbestanden kunnen worden hersteld

Nu in Tekla Model Sharing, worden tekeningbestanden hersteld als de .dg-bestanden onbedoeld werden verwijderd. Verwijderde tekeningen worden naar de map ModelSharing\BackUpEnv gekopieerd en worden vergeleken met de tekeningen in de Tekeningenlijst. De .dg-bestanden worden automatisch uit de map BackUpEnv gelezen als een andere gebruiker het pakket leest dat na het verwijderen van de tekening is weggeschreven.

Nieuw pictogram en duidelijker waarschuwingsbericht voor het verwijderen van een model

Als u op het dialoogvenster Gedeelde modellen op de knop Model uit cloud verwijderen druk, krijgt de knop een nieuw pictogram.

Daarnaast wordt er, wanneer u op de knop klikt, een meer beschrijvende waarschuwing weergegeven. Nu geeft de waarschuwing aan dat het verwijderen van het model, het model voor alle gebruikers verwijdert.

Sneller inlezen met plugin-componenten

Voorheen was het inlezen van de gedeelde wijzigingen in Tekla Model Sharing soms extreem traag als het model een groot aantal gebruikerscomponenten bevatte die waren gedupliceerd van plugin-componenten met een identieke naam. Er werd een waarschuwingsdialoogvenster getoond, en u moest in het dialoogvenster meerdere keren op de knop OK klikken om langs de waarschuwingen te komen en verder te kunnen gaan.

Nu worden bij het inlezen de componenten niet meer automatisch bijgewerkt. Dit leidt tot snellere prestaties en minder onjuiste wijzigingsconflicten en er worden geen waarschuwingen weergegeven.

Verbeteringen in Management Console for Tekla Model Sharing

De gebruikersinterface van de Management Console for Tekla Model Sharing is uitgebreid bijgewerkt. De look and feel is bijgewerkt om consistent te zijn met andere Trimble-cloudservices.

De gebruikersinterface is nu georganiseerd in templates in plaats van in lijsten. U kunt nu met elke template:

• Alle template-inhoud filteren

• Selecteren welke kolommen zichtbaar zijn

• Gegevens exporteren als CSV

Er is nu een afzonderlijke Gebruikerstemplate waarin beheerders kunnen controleren tot welke modellen een gebruiker toegang heeft en een gebruiker tegelijkertijd verwijderen uit meerdere gedeelde modellen.

Het is nu mogelijk om in de Modellentemplate tegelijkertijd enkele taken uit te voeren voor meerdere modellen. U kunt nu: