DSTV NC-verbeteringen

2023
Tekla Structures

DSTV NC-verbeteringen

Tekla Structures 2023 bevat een volledig vernieuwd conversieprogramma voor het converteren van DSTV-bestanden naar DXF-tekeningen en verbeteringen in de binnenhoekradius-verwerking en lasvoorbereidingen. Tapgaten worden nu ondersteund in de NC-export.

Nieuwe DSTV naar DXF-converter

De volledig vernieuwde DSTV naar DXF-converter maakt het eenvoudig om DSTV NC-bestanden te converteren naar DXF-tekeningen voor gebruik in productieoplossingen, zoals plaatnesten of productiebeheer. Veel automatiseringsoplossingen voor productie, vooral sommige geneste oplossingen van platen, ondersteunen alleen het importeren van DXF-bestanden, geen DSTV-NC-bestanden.

De nieuwe DSTV naar DXF-converter is aanzienlijk eenvoudiger in te stellen en te gebruiken dan het oude op de command-line gebaseerde converter. De nieuwe converter heeft een eenvoudig te gebruiken interface voor de detailtekenaar of de productiemanager om de conversie van DSTV-NC-bestanden in te stellen en te beheren in DXF voor gebruik in hun productie workflow. Het biedt belangrijke informatie over layer- en aantallen in de indeling die door de productieoplossingen wordt verwacht. De nieuwe Converter ondersteunt ook het automatiseren van de conversie processen via een verbeterde Command-line interface (CLI) en macrotemplates, waardoor u eenvoudig uw automatiseringsroutines kunt instellen en aanpassen.

U hoeft niet meer naar het Tekla Warehouse te gaan om de converter te krijgen, want deze is gemakkelijk beschikbaar in de Applicaties en componenten-database. De conversie-extensie is ook beschikbaar in het Tekla Warehouse voor oudere versies van Tekla Structures.

Raadpleeg ""Convert DSTV to DXF" in NC-bestanden.

1. Klik in het zijvenster op de knop Applicaties en componenten, zoek naar de DSTV naar DXF-converter en dubbelklik op de knop DSTV naar DXF-converter om de DSTV naar DXF-converter te openen.

Het dialoogvenster DSTV naar DXF-converter wordt weergegeven.

2. Stel de gewenste eigenschappen in.

Tabblad Algemeen: Definieer de uitvoermap. De exportmap is standaard de \NC_dxf onder de modelmap. Voeg de .nc-bestanden toe.

Tabblad Omgeving: Definieer de omgevingspecifieke instellingen.

Tabblad Tekstspecificaties: Definieer de teksteigenschappen en selecteer de in het geconverteerde bestand op te nemen informatie.

Tabblad Diverse Layers: Definieer diverse layers.

Tabblad Gatlayers: Definieer layers voor gaten.

Tabblad Sleufgatlayers: Definieer layers voor sleufgaten:

3. Klik op de knop Converteren.

De DXF-bestanden worden gemaakt:

Converteren met de conversietemplate

Tekla Structures 2023 biedt ook een conversie-template die u kunt gebruiken om het conversieproces te automatiseren. U hoeft alleen de benodigde gegevens in het templatebestand in een teksteditor in te vullen. Zodra u dit heb ingesteld, hoeft u de instellingen in het dialoogvenster DSTV naar DXF-converter niet te openen en te laden; u kunt de conversie uitvoeren door gewoon te dubbelklikken op een knop.
  1. Klik in Applicaties en componenten met de rechtermuisknop op de knop DSTV naar DXF-convertertemplate. Klik op Bewerken en selecteer een geschikte teksteditor.

Hiermee wordt de template DSTVtoDXFConverterTemplate.cs geopend die zich in de ... \TeklaStructures\< versie >\bin\< Env > Common\macros\modeling-map bevindt.

2. Scroll omlaag om de strings naar de lokale omgeving en gebruikersvoorkeuren te wijzigen:

/**** Modify these strings to suit local environment and user preferences. ****/

private static string attributeFile = @"standard";

private static string inputFolder = @"./DSTV_Profiles";

private static string outputFolder = @"./NC_dxf";

private static string files = @"PL*.nc1, BPL*.nc1, FLT*.nc1";

private static bool overwrite = true;

• standaard: Naam van het attribuutbestand dat u voor de conversie wilt gebruiken
    • ./DSTV_Profiles: De invoermap waarin naar losse en batch-bestanden worden gezocht
    • ./NC_dxf: uitvoermap waarin de *.dxf-bestanden moeten worden gemaakt
    • PL*.nc1, BPL*.nc1, FLT*.nc1: Lijst met bestandsnamen die telkens tussen aanhalingstekens of jokertekens staan
    • true: Optie om de bestaande *. dxf-bestanden al of niet te overschrijven.
  3. Sla het templatebestand op.
  4. Als u de conversie met de template in Applicaties en componenten wilt uitvoeren, dubbelklikt u op de knop DSTV naar DXF converter template.

Na afloop van het proces krijgt u een bericht met informatie over de conversie.

Oude DSTV naar DXF-converter als TSEP-pakket beschikbaar

De oude DSTV naar DXF-convertertool is nu beschikbaar als een aparte extensie en kan vanuit Tekla Warehouse als een TSEP-pakket worden geïnstalleerd.

Verbeterde behandeling van de binnenhoekradius

Als de radius van de inwendige hoek op het tabblad Gaten en sparingen in de NC bestandsinstellingen te groot is ingesteld wordt er, om fabricagefouten te voorkomen, geen NC-bestand gemaakt. Het bestand dstv_nc.log in de modelmap geeft de foutmeldingen weer en geeft de onderdelen aan die zijn mislukt en de maximaal toegestane binnenhoekradius. Zo kunt u ervoor zorgen dat u uw modelgegevens voor productie foutloos overdraagt.

De radius is alleen geldig als het gat (inclusief hoeken) gelijk is aan of groter is dan radius x 2. Een gat met hoeken moet bijvoorbeeld nog kleiner zijn dan radius x 2, zodat het niet tegen het lasvoorbewerkingsgebied aankomt.

Verbeteringen lasvoorbewerking

In bepaalde situaties veroorzaakten lasvoorbewerkingen op de flens van een ligger onjuiste NC-uitvoer. Deze problemen zijn nu opgelost.

• Eerder produceerde Tekla Structures incorrecte NC-bestanden voor I-profielen met lasvoorbereidingen op de flens die precies tot het midden van de flensdikte reiken. De lasvoorbewerkingen ontbraken geheel of ze hadden een onjuiste vorm. Nu werken de lasvoorbewerkingen in dit geval correct.

• Voorheen werden bepaalde lasvoorbewerkingen niet correct gemaakt voor flenzen van I-profielen wanneer de flens insnijdingen had waardoor de uiteinden niet rechthoekig waren. Nu werken de lasvoorbewerkingen in dit geval correct.

Ondersteuning voor tapgaten

Tapgaten worden nu, inclusief gaten met een verzinkaanduiding, ondersteund in de NC-export. Nu is de variabele XS_​CNC_​HOLE_​DIAMETER_​ROUNDING ook van invloed op tapgaten in NC-bestanden.