Hiërarchie naar gebouwen: niveaus en ruimten maken en beheren

Tekla Structures
2023
Tekla Structures

Hiërarchie naar gebouwen: niveaus en ruimten maken en beheren

U kunt de gebouwenhiërarchie Hiërarchie naar gebouwen gebruiken om hiërarchische locatiestructuren in uw model te definiëren.

De gebouwenhiërarchie heeft een standaardhiërarchiestructuur: project > site > gebouw > niveau > tussenruimte. U kunt niveaus en ruimten tussen aanzichten aan het model toevoegen door ze uit een referentiemodel te importeren of ze rechtstreeks in uw model te creëren. Een niveau is een horizontaal vlak op een gespecificeerde hoogte binnen een gebouw. Ruimten tussen aanzichten zijn volumes die bepaalde functies zoals een kamer in een gebouw leveren.

Stel de variabele USE_INTEGRATED_BUILDING_HIERARCHIES in op TRUE om Hiërarchie naar gebouwen te gebruiken.

De commando's voor de gebouwenhiërarchie vindt u op het tabblad Beheren op het lint:

• Hiërarchie naar gebouwen

• Niveau

• Tussenruimte

U kunt ook vensters op de niveaus maken. Als u een venster wilt maken, gaat u naar het tabblad Venster op het lint en klikt u op Nieuw venster > Op geselecteerde niveaus.

De definities van de gebouwenhiërarchie en de objectlocaties in de hiërarchie zijn voor alle gebruikers van het model gemeenschappelijk. De hiërarchie naar gebouwen wordt gedeeld bij het gebruik Tekla Model Sharing.