Verbeteringen in het basispunt

2023
Tekla Structures

Verbeteringen in het basispunt

Om tijd te besparen en potentiële fouten te minimaliseren voor degenen die samenwerken met behulp van een civiel coördinatensysteem voor projectcoördinatie, worden nu nieuwe basispuntcontroles geïntroduceerd. Nu kunt u dezelfde basispuntinstellingen gebruiken in verschillende modellen en basispunten vergrendelen om ongewenste wijzigingen te voorkomen. Bovendien kunt u niet langer een basispunt opslaan zonder het een naam te geven.

Instellingen van het basispunt opslaan en laden

U kunt nu instellingen van het basispunt opslaan en laden. Zo kunt u dezelfde basispuntinstellingen in meerdere modellen gebruiken. Sla om dit te bereiken uw instellingen op in het dialoogvenster Basispunt door de instelling een nieuwe naam te geven en op de knop Opslaan te drukken <settings name>.basePoint.json vanuit de \attributes-map onder de huidige modelmap aan de \attributes-map onder het model waar u dezelfde basispuntinstellingen wilt gebruiken.

De instellingen werken ook met Project- en Firm-mappen: Kopieer het bestand met basispuntinstellingen naar de \attributes map onder de firm- en project-mappen.

Deze verbetering werd in Tekla Structures 2022 SP4 al geïntroduceerd.

Basispunten vergrendelen

Ter voorkoming van ongewenste wijzigingen van anderen die in hetzelfde model werken kunt u het basispunt nu vergrendelen. Klik hiervoor op de knop Lock/Unlock naast de basispunt naam. De knop wijzigt in . Als u het basispunt wilt ontgrendelen, klik dan nogmaals op de knop.

Naam basispunt vereist

U kunt een nieuw basispunt niet meer in het dialoogvenster Basispunt opslaan zonder het een naam te geven. Op deze manier is de basispuntinformatie duidelijker voor alle gebruikers. Voorheen konden er meerdere basispunten zonder een naam in het model zijn wat verwarring veroorzaakte.