Merken, betonelementen en geneste objecten selecteren

2023
Tekla Structures

Merken, betonelementen en geneste objecten selecteren

U kunt merken of betonelementen, of enkelvoudige objecten in submerken of geneste componenten selecteren.

Merken en betonelementen selecteren

Gebruik de selectieknop Selecteer merk om merken en betonelementen te selecteren.

1. Zorg ervoor dat de selectieknop Selecteer merk is ingeschakeld.
  2. Selecteer een onderdeel.

Tekla Structures selecteert het hele betonelement of merk dat het geselecteerde onderdeel bevat.

Geneste objecten selecteren

U kunt submerken en componenten selecteren. De actieve selectieknop definieert op welk niveau u begint en in welke richting u in de componenten- of merkenhiërarchie beweegt. De statusbalk geeft de stappen weer die u in de hiërarchie neemt.

1. Zorg dat de juiste selectieknop is ingeschakeld.
    • : als u met de merken op het hoogste niveau wilt beginnen, naar hun submerken wilt gaan en tot slot enkele onderdelen, bouten, enzovoort wilt selecteren

• : als u met losse objecten wilt beginnen en naar hogere niveaus van submerken wilt gaan

• : als u met de componenten op het hoogste niveau wilt beginnen, naar hun subcomponenten wilt gaan en tot slot enkele onderdelen, bouten, enzovoort wilt selecteren

• : als u met losse objecten wilt beginnen en naar hogere niveaus van geneste componenten wilt gaan

2. Plaats de muisaanwijzer op een onderdeel in het merk of in de component.
  3. Houd de Shift-toets ingedrukt.
  4. Scrol met het muiswiel.

Het blauwe markeringvak geeft aan welk merk of welke component u kunt selecteren.