Aangepaste standaardinstelling voor de Organisator

2023
Tekla Structures

Aangepaste standaardinstelling voor de Organisator

U kunt de Organisator aanpassen door een instelling te maken die dezelfde templates en categorieën in alle nieuwe modellen opent. Een aangepaste instelling is handig als u templates en categorieën hebt die u in alle modellen wilt gebruiken. Dan hoeft u de templates en categorieën niet voor ieder model apart te maken en te importeren. De aangepaste instelling wordt gebruikt wanneer u de Organisator voor het eerst in een model opent.

U kunt ook enkele objecttypen uitsluiten van de Organisator met het bestand ExcludedTypesFromOrganizer.xaml. Uitgesloten objecttypen worden niet in de Objectbrowser weergegeven en worden niet in categorieën opgenomen.

Als u aangepaste eigenschappentemplates en categorieën in alle modellen beschikbaar wilt maken, moet u de templates in de map \ProjectOrganizerData\PropertyTemplates en de categorieën in de map \ProjectOrganizerData\DefaultCategoryTrees opslaan. De templates en categorieën worden zoals in de indeling xml opgeslagen. Eigenschappentemplatebestanden hebben de bestandsextensie .propertytemplate en categorieën hebben de bestandsextensie .category.

Opmerking:

De gedefinieerde locatiecategorieën worden automatisch geïmporteerd maar ze werken als handmatig gemaakte categorieën. Automatische categorieën moeten in elk model apart worden gedefinieerd.

U kunt de mappen onder één van de of ieder van de volgende mappen hebben:

• Huidige modelmap

• Projectmap, wordt gedefinieerd in de variabele XS_PROJECT

• Bedrijfsmap, wordt gedefinieerd in de variabele XS_FIRM

• Mappen die in de variabele XS_SYSTEM zijn gedefinieerd

Voorbeeld van mappen:

Alle templates en categorieën in deze mappen worden in de Organisator geladen als u deze voor het eerst in een model opent. Als er zich veel bestanden met dezelfde bestandsnaam in meerdere verschillende mappen bevinden, wordt het als eerste gevonden bestand geladen en de andere bestanden met dezelfde bestandsnaam worden genegeerd. De zoekvolgorde is altijd: model, project, bedrijf, systeem. Het bestand roles.ini heeft geen invloed op deze volgorde.

Als u bijvoorbeeld rebar.category, category.category en material.category in een systeemmap \ProjectOrganizerData\DefaultCategoryTrees hebt, worden deze bestanden automatisch in de categorieën geladen. Als u ook een bestand rebar.category in de map \PROJECT\ProjectOrganizerData\DefaultCategoryTrees en in de map \model\ProjectOrganizerData\DefaultCategoryTrees hebt, wordt alleen het als eerste gevonden bestand rebar.category gebruikt. In dit geval wordt het bestand onder de modelmap als eerste gevonden.

Opmerking:

Met de bestanden roles.ini kunt u meerdere instellingen definiëren. Maak bijvoorbeeld een map \Concrete\ProjectOrganizerData en \Steel\ProjectOrganizerData onder de bedrijfsmap. Definieer vervolgens in het bestand roles.ini welke van deze mappen worden gelezen en/of in welke volgorde de mappen worden gelezen. Op deze manier kunt u alleen de bestanden in de map \Concrete lezen of de map \Concrete eerst lezen. Op deze manier worden de bestanden met dezelfde naam in de staalmap genegeerd.

De geladen templates en categorieën worden in het bestand ProjOrg.db in de map \ProjectOrganizer onder de modelmap opgeslagen. Als u de Organisator de eerste keer opent, wordt ProjOrg.db gemaakt en de bestanden worden vanuit de model-, project-, bedrijfs- en systeemmappen gelezen. De database ProjOrg.db slaat alle in het model gebruikte template- en categoriegegevens op. Als u wijzigingen aan de templates en categorieën in de mappen aanbrengt, worden deze niet automatisch in ProjOrg.db bijgewerkt. De database leest niet opnieuw in de xml-bestanden van de template en de categorie, dus worden updates aan de bestanden niet automatisch toegepast.

Als u de gewijzigde templates en categorieën op de ProjOrg-database wilt toepassen, hebt u twee opties:

• Verwijder de oude templates en categorieën in de Organisator en importeer de gewijzigde templates en categorieën. We raden u aan deze optie te gebruiken.

• Exporteer alle templates en categorieën die u wilt bewaren vanuit de Organisator en sluit het model. Verwijder de database ProjOrg.db uit de map \ProjectOrganizer onder de modelmap en open het model opnieuw. Importeer de geëxporteerde templates en categorieën terug naar de Organisator.

Opmerking:

De tweede optie stelt de Organisator volledig opnieuw in. Alle gegevens raken verloren als deze niet worden geëxporteerd.