Problemen bij het starten van Tekla Structures

2023
Tekla Structures

Problemen bij het starten van Tekla Structures

Tekla Structures start niet op. Het volgende bericht wordt weergegeven: 'Error when connecting to the license server. Contact your system administrator or try another server'.

Reden: U hebt geen verbinding met de licentieserver.

Oplossing: Controleer het volgende:

Tekla Structures start niet op. Het volgende bericht wordt weergegeven: "License server system does not support this feature".

Reden: Uw licentieserver is mogelijk niet up-to-date.

Oplossing: Werk de status van uw licentieserver bij. U doet dat als volgt:

1. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla Licensing > LMTOOLS via het menu Start of het Startscherm. Start de LMTOOLS met beheerdersrechten.

2. Zorg er op het tabblad Service/License File voor dat Configuration using services en Tekla Licensing Service zijn ingeschakeld.

3. Op het tabblad Start/Stop/Reread klikt u op Stop Server en wacht u enkele seconden.

4. Klik op Start Server.

5. Start Tekla Structures.

Als het probleem blijft bestaan, neemt u contact op met uw lokale Tekla Structures helpdesk. De helpdesk heeft een kopie van de volgende bestanden nodig: tekla.lic, tekla.opt- en tekla_debug.log -bestanden.

Tekla Structures start soms niet op.

Het volgende bericht wordt weergegeven: "Kan geen verbinding maken met de licentieserversysteem. De licentieservermanager (lmgrd) werd niet gestart, de onjuiste port@host of het onjuiste licentiebestand wordt gebruikt, of de poort en hostnaam in het licentiebestand werden gewijzigd".

Reden: Als de poort voor de licentieserver niet is gedefinieerd, kunnen er communicatieproblemen tussen de licentieserver en de Tekla Structures clientcomputers bestaan.

Oplossing: Definieer de poort voor de licentieserver. U doet dat als volgt:

1. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla Licensing > LMTOOLS via het menu Start of het Startscherm.

2. Zorg er op het tabblad Service/License File voor dat Configuration using services en Tekla Licensing Service zijn ingeschakeld.

3. Op de licentieservercomputer definieert u een beschikbare poort voor de licentieserver in het bestand tekla.lic. Raadpleeg voor meer informatie Het licentiebestand tekla.lic handmatig wijzigen.

4. Ga naar het tabblad Start/Stop/Reread en stop de licentieserver door op Stop Server te klikken.

5. Klik op Start Server.

6. Start Tekla Structures op een clientcomputer.

7. In Tekla Structures, klikt u op Extra > Licentieserver wijzigen. Definieer de poort en hostnaam van de licentieserver.

8. Sluit Tekla Structures.

9. Herhaal stap 5 tot en met 7 op alle Tekla Structures clientcomputers.