Een Tekla-kantoorlicentieserver installeren

2023
Tekla Structures

Een Tekla-kantoorlicentieserver installeren

Het installatiepakket van de Tekla-kantoorlicentieserver bevat licentieserverbestanden, applicaties voor licentiebeheer en handleidingen. Als u de licentieserver wilt installeren, downloadt u het installatiepakket van de licentieserver met de laatste updates van de productdownloadservice van Tekla Downloads.

U hebt bij het installeren twee opties:

• Automatische standaardinstallatie: Selecteer automatische installatie voor een normale installatie. Automatische installatie wordt aanbevolen.

Raadpleeg voor gedetailleerde installatie-instructies De Tekla-licentieserver installeren - automatische installatie.

• Handmatige installatie: Gebruik handmatige installatie als u de licentieserver apart moet installeren, het licentiebestand moet wijzigen, de licentieservice moet configureren en de serversoftware moet starten. Dit is nodig als u een andere TCP/IP-poort wilt gebruiken dan degene die in de automatische installatie wordt gebruikt. Gebruik handmatige installatie alleen als u een geavanceerde gebruiker van FlexNet- of Flex-lm-licentieverlening bent.

Raadpleeg voor gedetailleerde installatie-instructies De Tekla-licentieserver installeren - handmatige installatie.

Een lokale licentieserver installeren

Als u lokale licenties hebt, moet u een licentieserver op uw eigen hardware installeren. Als u slechts één licentie van Tekla Structures gebruikt, kunt u de licentieserver op dezelfde computer installeren als Tekla Structures, waardoor de licentie op dit werkstation beschikbaar komt. In een omgeving met meerdere licenties en gebruikers installeert u de licentieserver in uw bedrijfsnetwerk, waardoor er al naar gelang de behoefte flexibeler en efficiënter gebruik van uw licenties mogelijk is.

Voordat gebruikers Tekla Structures met lokale licenties kunnen gaan gebruiken, moet u het volgende doen:

• Een licentieserver op een computer installeren en configureren.
  • Sla het licentiecertificaat op en activeer de licenties.
  • Verbind elke clientcomputer met Tekla Structures handmatig met de licentieserver, via een aangepaste installatie of door de gebruikers te instrueren.

Voorafgaand aan het installeren van de Tekla-kantoorlicentieserver:

• Schakel de interne firewall uit en pauzeer de antivirusbescherming.
  • Controleer of u toegang hebt tot internet. De internetverbinding is noodzakelijk tijdens het licentieactiveringsproces. Een onbetrouwbare verbindingssnelheid kan fouten veroorzaken.
  • Als u andere FlexNet-licentieverleningsservices gebruikt, moet u deze stoppen voordat u de Tekla-licentieserver installeert. Wanneer de installatie van de Tekla-licentieserver is voltooid, kunt u de andere licentieverleningsservices opnieuw starten.