Aansluitende onderdelen en aansluitende wapening in overzichttekeningen weergeven

Tekla Structures
2023
Tekla Structures

Aansluitende onderdelen en aansluitende wapening in overzichttekeningen weergeven

In overzichttekeningen kunt u bepalen welke onderdelen aansluitende onderdelen zijn met behulp van filters voor aansluitende onderdelen in de tekening of aanzichteigenschappen. De onderdelen die aan de filtercriteria voldoen, worden als aansluitende onderdelen behandeld. Merk op dat u ook een filter voor normale onderdelen moet definiëren om aansluitende onderdelen werkend te krijgen.

De hieronder beschreven functionaliteit voor de aansluitende onderdelen werkt op een vergelijkbare manier ook voor aansluitende wapening. Aan het eind van deze pagina staat een voorbeeldfilter voor aansluitende wapening.

Als u met de filters hebt gedefinieerd welke onderdelen normale onderdelen en welke aansluitende onderdelen zijn, kunt u definiëren hoe u de onderdelen en aansluitende onderdelen weergeeft door eigenschappen van onderdelen en aansluitende onderdelen aan te passen.

Dit eenvoudige voorbeeld beschrijft hoe u de normale onderdelen (kolommen) blauw en de aansluitende onderdelen (liggers) rood kunt weergeven. U moet de noodzakelijke filters maken en eigenschappen van onderdelen en aansluitende onderdelen wijzigen.

1. Dubbelklik in een geopende overzichttekening op de tekeningachtergrond om de Overzichttekening eigenschappen te openen.

2. Om het dialoogvenster Overzicht - filter eigenschappen te openen, klikt u op Filter, een filter creëren op onderdeel - Naam en Object - Objecttype voor kolommen, en klik op Wijzigen.

3. Om naar het dialoogvenster te gaan Overzicht - onderdeeleigenschappen klikt u op Onderdeel en op het tabblad Vullen selecteer een vulling, stel de vulkleur in op blauw en klik op Wijzigen.

4. Om het dialoogvenster Overzicht - aansl. onderdeel filter eigenschappen te openen, klikt u op Aansl. onderdeelfilter, een filter creëren op onderdeel - Naam en Object - Objecttype voor liggers, en klik op Wijzigen.

5. Om het dialoogvenster Overzicht - aansl. onderdeel eigenschappen te openen, klikt u op Aansluitend onderdeelen doet u het volgende:

• Op het tabblad Zichtbaarheid stelt u Aansl. onderdelen in op Op extremen.

• Selecteer op het tabblad Vullen een vulkleur en stel de vulkleur in op rood.

6. Klik op Wijzigen.

Onderdelen worden nu blauw weergegeven en de aansluitende onderdelen rood.

Tip:
  • Als u de aansluitende onderdelen in de overzichttekening niet wilt weergeven, gebruikt u een onderdeelfilter voor het definiëren en selecteren van de normale onderdelen, gaat u vervolgens naar Overzicht - aansl. onderdeel eigenschappen en stelt u op het tabblad Zichtbaarheid de optie Aansl. onderdelen in op. Geen.

• Instellingen op objectniveau zijn een alternatief voor het definiëren van aansluitende onderdelen.

Voorbeeld van een aansluitend onderdeel en een aansluitend wapeningsfilter

Hieronder ziet u een voorbeeld van een filter dat zowel aansluitende onderdelen als aansluitende wapening filtert.