Aanhaallijnen voor onderdeellabels aanpassen met variabelen

2023
Tekla Structures

Aanhaallijnen voor onderdeellabels aanpassen met variabelen

U kunt instellingen voor aanhaallijnen van onderdeellabels met de variabelen wijzigen. Klik in het menu Bestand op Instellingen > Variabelen en ga naar Label - onderdelen.

Om de instellingen voor aanhaallijnen van onderdeellabels met behulp van variabelen te wijzigen:

Taak Actie

Definieer of een aanhaallijn wordt getekend wanneer de aanhaallijn korter is dan is gedefinieerd met de variabele XS_DRAW_SHORT_LEADER_LINES_OF_PART_MARKS_MINIMUM_LENGTH

Stel XS_DRAW_SHORT_LEADER_LINES_OF_PART_MARKS in op TRUE (standaard) om altijd aanhaallijnen in onderdeellabels te tekenen. Als u deze optie op instelt FALSE, wordt de aanhaallijn niet getekend als deze korter is dan de minimale waarde die u hebt ingesteld voor de variabeleXS_DRAW_SHORT_LEADER_LINES_OF_PART_MARKS_MINIMUM_LENGTH

Een minimumlengte opgeven voor de aanhaallijn. Als de lengte korter is dan deze waarde, wordt de aanhaallijn niet getekend.

Stel een waarde in millimeters in voor de variabele XS_DRAW_SHORT_LEADER_LINES_OF_PART_MARKS_MINIMUM_LENGTH.

De startpositie van de aanhaallijn definiëren voor een aanhaallijn met een rechthoekig kader.

Stel een waarde in voor de variabele XS_MARK_LEADER_LINE_POSITION_TYPE_FOR_RECTANGULAR_FRAME.

Definieer de startpositie van de aanhaallijn, van een aanhaallijn van een label zonder een kader en voor een aanhaallijn van een label met een kader van het labelelement.

Stel een waarde in voor de variabele XS_MARK_LEADER_LINE_POSITION_TYPE_FOR_NO_FRAME.

De lengte van de verlenging van de aanhaallijn definiëren.

Stel een waarde in voor de variabele XS_MARK_LEADER_LINE_EXTENSION_LENGTH.