Tekeningobjecteigenschappen wijzigen

2023
Tekla Structures

Tekeningobjecteigenschappen wijzigen

U kunt de eigenschappen van de objecten in de tekeningen zoals onderdelen, labels, bouten en lassen wijzigen en de bestanden met objecteigenschappen voor later gebruik opslaan.

1. Open een tekening.
  2. Klik op het object dat u wilt wijzigen.

Klik bijvoorbeeld op een onderdeel, bout of een wapeningsstaaf.

Als het tekeningeigenschappenvenster nog niet is geopend, dubbelklik dan het object.

3. Wijzig de gewenste eigenschappen.
  4. Klik op Wijzigen om de wijzigingen in het object toe te passen.

U kunt ook een nieuwe naam aan het eigenschappenbestand geven en het bestand opslaan. U mag geen spaties of speciale tekens in de namen voor eigenschappenbestand opnemen. U kunt de eigenschappen in dit bestand in andere tekeningobjecten laden, zoals in dit geval: onderdelen. U kunt ook de bestanden met objecteigenschappen met filters gebruiken om gedetailleerde objectniveau-instellingen op objectgroepen toe te passen.