Aangepaste opmaak van eigenschappenvensters distribueren door een project-, bedrijfs- of omgevingsmap te gebruiken

Tekla Structures
2023
Tekla Structures

Aangepaste opmaak van eigenschappenvensters distribueren door een project-, bedrijfs- of omgevingsmap te gebruiken

Beheerders kunnen de aangepaste eigenschappenvensterindelingen verspreiden onder andere gebruikers in het bedrijf door het PropertyTemplates.xml-bestand met de eigenschappenvensterindeling in de PropertyRepository\Templates-map in een project-, firm- of omgevingsmap te plaatsen.

U kunt bijvoorbeeld de opmaak van bedrijfseigenschappenvensters maken en deze in de firm-map opslaan. Deze eigenschappenvensters zijn in de gebruikersinterface van Tekla Structures beschikbaar voor alle gebruikers die dezelfde firm-map gebruiken.

Een opmaakbestand van het eigenschappenvenster in een project-, bedrijfs- of omgevingsmap toevoegen

1. Voer in de Eigenschappenvenstereditor de opmaak van eigenschappenvensters in die u wilt delen.

De opmaak van eigenschappenvensters wordt opgeslagen in het bestand PropertyTemplates.xml in de map ..\Users\<user>\AppData\Local\Trimble\Tekla Structures\<version>\UI\PropertyTemplates.

Als u de map niet kunt vinden, moet u ervoor zorgen dat u de verborgen bestanden en mappen op uw computer kunt weergeven.

2. Maak een map in de project-map, firm-map of de systeemmap van uw bedrijf genaamd PropertyRepository\Templates.
  3. Kopieer het bestand PropertyTemplates.xml naar de map PropertyRepository\Templates.
  4. Start Tekla Structures opnieuw op.

Zoekvolgorde van aangepaste opmaakbestanden van het eigenschappenvenster

Het bestand PropertyTemplates.xml bevat alle opmaak van eigenschappenvensters voor verschillende objecttypen. De opmaak van eigenschappenvensters voor verschillende objecttypen worden afzonderlijk behandeld. Tekla Structures kan bijvoorbeeld de opmaak van het eigenschappenvenster voor een stalen ligger van een andere locatie lezen dan de opmaak van het eigenschappenvenster voor een stalen kolom.

Als verschillende objecttypen in verschillende maplocaties worden gedefinieerd, worden de definities gecombineerd. Als hetzelfde objecttype in verschillende maplocaties verschillend is gedefinieerd, wordt de definitie gebruikt die hoger in de zoekvolgorde ligt.

De opmaak van het eigenschappenvenster in de map ..\Users\<user>\AppData\Local\Trimble\Tekla Structures\<version>\UI\PropertyTemplates\ heeft de hoogste prioriteit en daarna gebruikt Tekla Structures de standaard zoekvolgorde.