XS_USE_LONG_POINTS_IN_DIMENSIONING

2022
Tekla Structures

XS_​USE_​LONG_​POINTS_​IN_​DIMENSIONING

Categorie in dialoogvenster Variabelen

Maatvoering: onderdelen

Soms is het nodig om de onderdelen in merk- of onderdeeltekeningen te maatvoeren zonder rekening te houden met uitsnijdingen of afschuiningen, bijvoorbeeld om te schatten hoeveel ruimte nodig is voor vervoer.

Als u deze variabele instelt op TRUE, worden de totaalmaten berekend op basis van uiterste punten. Als u deze variabele instelt op FALSE, worden de totaalmaten berekend op basis van uitsnijdingen en afschuiningen. FALSE is de standaardinstelling.

Deze variabele is rolspecifiek. Als het type SYSTEM(ROLE) in gebruik is, wordt de standaardwaarde gebruikt. Als het type MODEL(ROLE) of DRAWING(ROLE) in gebruik is, kunt u de waarde wijzigen. Deze is vervolgens voor alle gebruikers in het huidige model dezelfde.

Voorbeeld

In het voorbeeld hieronder toont de bovenste maat (rood) het resultaat als deze variabele is ingesteld op TRUE. De maat eronder toont het resultaat met de instelling FALSE (groen).

Attentie:

Deze variabele is niet van invloed op de lengte van het onderdeel in de materiaallijst, lijsten of CNC.