XS_USE_LINECLIP

2022
Tekla Structures

XS_​USE_​LINECLIP

Categorie in dialoogvenster Variabelen: Afdrukken

Stel deze variabele in op TRUE als u ononderbroken lijnen op objecten in tekeningafdrukken wilt knippen (papier of .pdf). Stel in op FALSE als u ononderbroken lijnen wilt weer, bijvoorbeeld om de lijn door tekst of tekeninglabels te laten lopen. De standaardwaarde is TRUE.

XS_USE_LINECLIP wordt ingesteld op TRUE:

XS_USE_LINECLIP wordt ingesteld op FALSE:

Deze instelling is alleen van invloed op afgedrukte tekeningen die de oude afdrukfunctionaliteit gebruiken (XS_USE_OLD_PLOT_DIALOG=TRUE) en het komt niet volledig overeen met wat u in tekeningen in Tekla Structures ziet. Als XS_USE_OLD_PLOT_DIALOG op FALSE (standaard) is ingesteld, heeft XS_USE_LINECLIP momenteel geen effect en de lijnen worden in tekeningen en afdrukken op dezelfde manier geknipt.

Het knippen van lijnen wordt momenteel als volgt in tekeningen weergegeven:

Het wordt als volgt afgedrukt:

Deze variabele is rolspecifiek. Als het type SYSTEM(ROLE) in gebruik is, wordt de standaardwaarde gebruikt. Als het type MODEL(ROLE) of DRAWING(ROLE) in gebruik is, kunt u de waarde wijzigen. Deze is vervolgens voor alle gebruikers in het huidige model dezelfde.