XS_SOLID_BUFFER_SIZE

2022
Tekla Structures

XS_​SOLID_​BUFFER_​SIZE

Categorie in dialoogvenster Variabelen: Snelheid en nauwkeurigheid

Met deze variabele wordt de grootte van de buffer voor solids gedefinieerd. De waarde is het aantal eenvoudige gemiddelde solids. De instelling van de buffergrootte is afhankelijk van uw omgeving.

Tekla Structures maakt een buffer in de systeem-RAM waarin de dichte weergaven van onderdelen worden opgeslagen tijdens sommige processen. Zo maakt Tekla Structures bijvoorbeeld solids bij het nummeren van een model. Als deze buffer gevuld raakt, wist Tekla Structures de inhoud om de buffer verder te kunnen gebruiken.

Wanneer u de bufferomvang vergroot, bewaart Tekla Structures meer solid-objecten in het geheugen, zodat deze niet steeds opnieuw hoeven te worden gemaakt. Als u deze waarde vergroot, wordt er ook meer geheugen door de processen gebruikt. Door deze waarde te verlagen worden de geheugenvereisten lager maar ook de prestaties omdat Tekla Structures-solids vaker opnieuw moet moet maken.

Diverse instellingen testen is de beste manier om de optimale buffergrootte voor solid-objecten te bepalen. Houd er rekening mee dat het openen van Tekla Structures -vensters RAM vergt, en dat ook andere programma's bij bepaalde processen RAM gebruiken.

Voor optimale prestaties voor grote modellen met beperkt geheugen kunt u overwegen de cachegrootte voor solids in te stellen op 0,2 tot 5 x het aantal onderdelen in uw model. Als u wilt weten wat het aantal onderdelen in het model is, gaat u naar het tabblad Bewerken en klikt u op Informatie > Modelgrootte.

In 64-bits machines hoeft u gewoonlijk de standaardwaarde niet te wijzigen. Als de hoeveelheid geheugen groot is, houdt u de buffer grootte minimaal zo groot als het aantal onderdelen in het model.

Deze variabele is gebruikerspecifiek en de instelling wordt in options.bin onder de gebruikersmap opgeslagen, bijvoorbeeld in C:\Users\<user>\AppData\Local\Trimble\Tekla Structures\<version>\UserSettings. Start Tekla Structures opnieuw om de nieuwe waarde in te schakelen.