XS_REBAR_COMBINE_BENDINGS_IN_EVALUATOR

2022
Tekla Structures

XS_​REBAR_​COMBINE_​BENDINGS_​IN_​EVALUATOR

Categorie in dialoogvenster Variabelen: Concrete detailing

Gebruik deze variabele om te definiëren hoe meerdere opeenvolgende buigingen in wapeningsstaven in de Staafvormmanager worden behandeld.

Als deze variabele op TRUE wordt ingesteld (wat de standaardwaarde is), worden meerdere opeenvolgende buigingen die een boog vormen tot één of meer buigingen (90 graden of minder) met de boogradius gecombineerd. Hierdoor is het mogelijk om staafbuigvormen te definiëren die een grote buigradius bevatten, ongeacht hoeveel afzonderlijke buigingen er in de oorspronkelijke staafgeometrie verschijnen.

Als de variabele op TRUE is ingesteld, kunt u de instelling voor de Kromte tolerantie in de Staafvormmanager gebruiken om te definiëren of buigingen worden gecombineerd.

Als u de variabele op FALSE instelt of als Kromte tolerantie op 0 is ingesteld, worden buigingen niet gecombineerd, maar ze verschijnen als meerdere buigingen.