XS_MARK_INTELLIGENT_PLACING

2022
Tekla Structures

XS_MARK​_INTELLIGENT​_PLACING

Categorie in dialoogvenster Variabelen: Labels - algemeen

Labels worden automatisch volgens het labelplaatsingsalgoritme geplaatst als de variabele XS_MARK_INTELLIGENT_PLACING op TRUE is ingesteld (standaard). Het labelplaatsingsalgoritme probeert kruisende aanhaallijnen te voorkomen en plaatst anders ook labels duidelijker.

Als u alle vier de hoekpunten in het dialoogvenster Onderdeellabel plaatsing selecteert, wordt de verbeterde automatische labelplaatsing gebruikt en probeert Tekla Structures het dichtstbijzijnde kwadrant met lege ruimte te vinden.

Het nieuwe algoritme geldt voor alle labels en associatieve opmerkingen behalve laslabels.

Als XS_MARK_INTELLIGENT_PLACING op FALSE is ingesteld, kunt u nog steeds labels en opmerkingen met de volgende commando's rangschikken:

• U kunt de geselecteerde labels en de opmerkingen rangschikken zodat u kruisende aanhaallijnen vermijdt door het commando Labels rangschikken in het lint te gebruiken. Het resultaat is ook afhankelijk van de gedefinieerde beveiligingsinstellingen en zoekmarges.

• Met een ander lintcommando Labels uitlijnen > Labels automatisch uitlijnen kunt u de geselecteerde labels en associatieve opmerkingen uitlijnen die zich dichtbij bevinden door de labels te stapelen en deze gelijkmatig te plaatsen.

• U kunt geselecteerde labels ook rond een punt uitlijnen met het commando Labels uitlijnen > Naar een punt uitlijnen. Met dit commando wordt geprobeerd om kruisende aanhaallijnen te voorkomen.

• Deze commando's kunnen ook vanuit Snel starten worden gestart.