XS_HIDDEN_LINES_UNHIDE_EMBEDDED

2022
Tekla Structures

XS_HIDDEN_LINES_UNHIDE_EMBEDDED

Categorie in dialoogvenster Variabelen: Tekeningeigenschappen

Stel deze variabele in op TRUE om de randlijnen van ingesloten onderdelen als zichtbare lijnen te tekenen, zelfs wanneer ze in beton zijn verborgen. FALSE is de standaardwaarde.

Embed is een niet-betonnen object (staal of Diversen) object in een beton- of stortstuk. Het kan een submerk zijn, zoals stalen objecten altijd in betonelementen of een onderdeel in een stortstuk.

Deze variabele is niet van invloed op de wapening.

In de volgende twee voorbeelden bevindt een van de instortvoorzieningen zich in de voorzijde en de andere bevindt zich in de achterzijde van de ligger.

In het eerste voorbeeld:

• XS_HIDDEN_LINES_UNHIDE_EMBEDDED is ingesteld op TRUE, zodat onderdeellijnen van stortvoorzieningen ook zichtbaar zijn wanneer ze zich in het beton bevinden.
  • Lijnen voor betonelementen worden als omtrekken weergegeven.
  • Ankers in instortvoorzieningen zijn als staven gemaakt en ze zijn verborgen, omdat Verberg lijnen achter onderdelen in de wapeningseigenschappen is geselecteerd.

In het tweede voorbeeld is XS_HIDDEN_LINES_UNHIDE_EMBEDDED ingesteld op FALSE, dus onderdeellijnen van instortvoorzieningen in beton worden verborgen.