XS_DRAWING_TEMPLATES_LIBRARY

2022
Tekla Structures

XS_​DRAWING_​TEMPLATES_​LIBRARY

Categorie in dialoogvenster Variabelen: Tekeningeigenschappen

U definieert de locatie van de bibliotheek met tekeningtemplates door deze variabele te laten verwijzen naar de modelmap met de templatetekeningen.

Deze variabele is modelspecifiek en de instelling wordt in de optiedatabase opgeslagen. .

Voorbeeld

C:\TeklaStructuresModels\CloningTemplate

(waarin CloningTemplate de modelnaam is).

Ga als volgt te werk om een bibliotheek met kloontemplates en de kloontemplate te gebruiken:

1. Open het bestand user.ini dat zich in de map ..\Users\<user>\AppData\Local\Trimble\Tekla Structures\<version>\UserSettings in een teksteditor bevindt.

2. Stel de variabele XS_DRAWING_TEMPLATES_LIBRARY zo in dat wordt verwezen naar de modelmap die de kloontemplates bevat (templatebibliotheek):

set XS_DRAWING_TEMPLATES_LIBRARY=%XS_RUNPATH%\DrawingLibrary

Bijvoorbeeld:

set XS_DRAWING_TEMPLATES_LIBRARY=C:\TeklaStructuresModels\CloningTemplate

(waarin CloningTemplate de modelnaam is).

3. Als u het dialoogvenster Tekening klonen wilt openen, klikt u op Klonen in Documentmanager.

4. Gebruikt de opties Objecten en acties bij klonen om de te klonen tekeningobjecten en de acties voor elk gekloond object te definiëren.

5. Selecteer de optie Kloon van > Ander model. U ziet dat de map CloningTemplate in het vak wordt weergegeven.

6. Klik op de knop Selecteer template....

7. Selecteer de kloontemplate in het dialoogvenster Tekeningtemplates.

8. Laat de lijst open en kloon de tekening door op Kloon geselecteerde te klikken.