Applicaties ontwikkelen met Tekla Open API

2022
Tekla Structures

Applicaties ontwikkelen met Tekla Open API

U kunt uw eigen extra applicaties en functies voor Tekla Structures ontwikkelen via de Tekla Open API (Application Programming Interface). Tekla Open API wordt geïmplementeerd met Microsoft .NET-technologie.

Applicaties die met Tekla Open API worden ontwikkeld om met Tekla Structures te kunnen werken worden extensies genoemd. Als u de kracht van de Tekla Open API wilt gebruiken, moet u de programmacode buiten Tekla Structures schrijven. Als u niet weet hoe u moet programmeren, kunt u nog steeds van Tekla Open API profiteren door extensies van Tekla Warehouse te downloaden die door anderen zijn gemaakt.

Met Tekla Open API kunt u:

• Handelingen in de gebruikersinterface opnemen en uitvoeren

Door handelingen in de gebruikersinterface op te nemen en uit te voeren, kunt u routinematige taken automatiseren zoals het maken van dagelijkse lijsten.

• Automatiseringstools maken.

U kunt automatiseringstools maken voor objecten die vaak nodig zijn. Met automatiseringstools kunt u bijvoorbeeld basisstructuren maken of veel voorkomende details aan tekeningen toevoegen.

• Tekla Structures integreren met andere software

U kunt met de Tekla Open API en .NET gegevens uitwisselen tussen Tekla Structures en andere software, zoals software voor analyse en ontwerp.

• Maak een nieuwe functionaliteit.

Ga voor meer informatie over Tekla Open API en extensies naar het Tekla Developer Center.