Initialisatiebestanden (.ini-bestanden)

2022
Tekla Structures

Initialisatiebestanden (.ini-bestanden)

De initialisatiebestanden worden gebruikt voor het definiëren van startparameters en standaardinstellingen van Tekla Structures. Ze bevatten variabelen die voor het configureren van Tekla Structures worden gebruikt voor verschillende standaarden en voor de stijl van werken voor u of uw bedrijf.

Tekla Structures maakt automatisch de benodigde initialisatiebestanden tijdens de installatie aan. Het aantal initialisatiebestanden dat wordt gemaakt, is afhankelijk van hoeveel Tekla Structures-omgevingen u hebt geïnstalleerd.

Opmerking:

U kunt ook knoppen voor geavanceerde opties in .ini-bestanden definiëren. In dit geval moet u dubbele procent procenttekens rondom de knop %%xxx%% gebruiken. Als u een knop in het dialoogvenster Variabelen definieert, gebruikt u alleen enkelvoudige procenttekens %xxx% rondom de knop. Typ bijvoorbeeld %%BOLT_NUMBER%%*D%%HOLE.DIAMETER%% voor de variabele XS_​BOLT_​MARK_​STRING_​FOR_​SIZE als u deze in een .ini-bestand definieert.