Lettertypebestanden voor aanpassen van Tekla Structures

2022
Tekla Structures

Lettertypebestanden voor aanpassen van Tekla Structures

U kunt de locatie van lettertypebestanden met de variabele DXK_FONTPATH in teklastructures.ini of uw omgevingsinitialisatiebestand definiëren.

U kunt bijvoorbeeld lettertypen gebruiken die beschikbaar zijn in de map <installation folder>\Environments\common\fonts.

Als u Tekla Structures installeert in de map \Program Files\Tekla Structures\<version>\, dan bevinden de lettertypen zich in de map ..\ProgramData\Trimble\Tekla Structures\<version>\Environments\common\fonts.

Deze map bevat de volgende Tekla Structures systeemlettertypen:

• fixfont.fon

• romco.fon

• romsim.fon

• romsim8.fon

Opmerking:

De cyrillische lettertypen GOST 2.304-81 type A.ttf en GOST 2.304-81 type B.ttf bevinden zich in de map C:\Windows\Fonts, niet de map <installation folder>Environments\common\fonts.

Lettertypen worden geconverteerd met lettertype-conversiebestanden die in dezelfde map beschikbaar zijn:

Bestand

Gebruikt voor

template_fonts.cnv

Wordt gebruikt voor het converteren van Tekla Structures-systeemlettertypen, zoals Template Editor-lettertypen, naar Windows-lettertypen in de DWG/DXF-export.

dxf_fonts.cnv

True Type-letter typen converteren naar de SHX lettertype-opmaak die door AutoCAD in de oude DWG/DXF-export wordt geïnterpreteerd.