Wijzigingen in het beheer van Tekla Structures

2022
Tekla Structures

Wijzigingen in het beheer van Tekla Structures

Sommige algemene instellingen die voor het beheren van Tekla Structures worden gebruikt, zijn in versie 2022 gewijzigd.

De installatie wordt geblokkeerd in niet-ondersteunde Windows-versies

Het installatieprogramma Tekla Structures blokkeert nu de installatie van Tekla Structures in Windows 7, Windows 8.0 of Windows Server 2008.

Online licentieverlening: nieuwe variabele om de licentie gereserveerd te houden

De nieuwe variabele XS_DEFAULT_KEEP_ONLINE_LICENSE_CHECKBOX wordt geïntroduceerd om de standaardwaarde van het selectievakje Deze licentie voor dit apparaat reserveren te kunnen instellen in het afsluitende bevestigingsbericht dat verschijnt wanneer u Tekla Structures sluit. Deze variabele moet in een initialisatiebestand (.ini) worden ingesteld. De standaardwaarde is TRUE. Hierbij blijft de licentie gereserveerd. Als deze variabele niet is ingesteld of is ingesteld op TRUE, wordt het selectievakje ingeschakeld als u een benoemde licentie gebruikt of als u hebt aangegeven de in de vorige Tekla Structures-sessie gereserveerde licentie te willen behouden. Als u deze variabele instelt op FALSE, wordt het selectievakje Deze licentie voor dit apparaat reserveren nooit standaard ingeschakeld.

Verbeteringen aan de supporttool

Als er een applicatiefout wordt opgemerkt in Tekla Structures, worden de Windows-logs van het type Fout van de laatste 72 uur nu automatisch aan de Supporttool gekoppeld. Ze kunnen worden overgeslagen door het selectievakje Crashinformatiebestand in het dialoogvenster Supporttool.

Grotere lengte voor waardevelden en mappaden

Het aantal tekens dat in bepaalde waardevelden en mappaden kan worden gebruikt, is vergroot.

Maximale lengte voor de eigenschap Naam is nu 61 tekens

De eigenschap Naam kan nu maximaal 61 tekens bevatten in plaats van de eerder ondersteunde 21 tekens.

Deze wijziging is van toepassing op

• alle objecten in het model met de eigenschap Naam, inclusief storteenheden, wapenings- en stavensets, en oppervlakte en oppervlakte-objecten

• alle objecten in de tekeningen met de eigenschap Naam, zoals maatlijnlabels, onderdeellabels, associatieve opmerkingen, enzovoort

• de templates voor tekeningen en lijsten

• het dialoogvenster Informatie object.

Maximale lengte voor eigenschapnamen in systeemcomponenten is vergroot

De eigenschapnamen Naam, Boutnorm, Materiaal, Wapeningsstaaf en Afwerking in systeemcomponenten kunnen nu meer tekens bevatten dan voorheen.

• Naam

Onderdeelnamen kunnen nu maximaal 61 tekens lang zijn. Voorheen was de limiet 19 tekens.

• Boutnorm

Boutnormnamen kunnen nu maximaal 30 tekens lang zijn. Voorheen was de limiet 19 tekens.

• Materiaal

Materiaalnamen kunnen nu maximaal 31 tekens lang zijn. Voorheen was de limiet 19 tekens.

• Wapeningsstaaf

Wapeningsnamen kunnen nu maximaal 61 tekens lang zijn. Voorheen was de limiet 19 tekens.

• Afwerking

Afwerkingsnamen kunnen nu maximaal 61 tekens lang zijn. Voorheen was de limiet 19 tekens.

Maximale lengte voor bepaalde voor import- en exportpaden is verlengd

• Het bestandspad Invoer bestand in de volgende importtools kan nu maximaal 255 tekens bevatten in plaats van de eerder ondersteunde 79 of 80 tekens.
    • FEM importeren (S5)
    • Attribuut importeren (15)
    • CAD importeren (alle importtypen)
  • CAD- en FEM-import: Bestandspaden voor profiel- en materiaalconversie in de CAD- en FEM-import kan nu maximaal 255 tekens bevatten in plaats van de eerder ondersteunde 79 tekens.

• IFC2x3-export: Het mappad Uitvoerbestand kan nu maximaal 247 tekens bevatten in plaats van de eerder ondersteunde 72 tekens.

De locatie van het bestand UserFeedbackLog.txt is gewijzigd

Het logbestand voor gebruiksgegevens, UserFeedbackLog.txt, is nu opgeslagen in de map Logs onder het pad dat gedefinieerd is in het XSUSERDATADIR in teklastructures.ini-bestand.

Eerder bevond het UserFeedbackLog.txt-logbestand zich in de TeklaStructuresModels-map.

Verbeteringen in Tekla Structures-extensiebeheer

In Tekla Structures-extensiebeheer kunt u nu de extensies per type weergeven: extensie of omgeving. U kunt nu ook naar inhoud zoeken op basis van naam, auteur, beschrijving en type extensie.

Het sorteren van extensies op datum geeft nu correct de datumnotatie van de landinstelling van het systeem weer.

Deze wijziging werd geïntroduceerd in Tekla Structures 2021 Service Pack 2.