Wijzigingen in variabelen

2022
Tekla Structures

Wijzigingen in variabelen

In Tekla Structures versie 2022 zijn er enkele nieuwe variabelen en enkele variabelen zijn verouderd. Daarnaast is de functionaliteit van enkele van de variabelen gewijzigd.

Gebruik variabelen om Tekla Structures te configureren en aan uw werkwijze aan te passen, of om aan specifieke projectvereisten of industrienormen te voldoen. U kunt waarden voor variabelen wijzigen in het dialoogvenster Variabelen of in de initialisatiebestanden.

Nieuwe variabelen

XS_DEFAULT_KEEP_ONLINE_LICENSE_CHECKBOX

Gebruik deze variabele voor het instellen van de standaardwaarde voor het selectievakje Deze licentie voor dit apparaat reserveren in te stellen in het afsluitende bevestigingsbericht dat verschijnt wanneer u Tekla Structures sluit. Deze variabele moet in een initialisatiebestand (.ini) worden ingesteld. De standaardwaarde is TRUE. Hierbij blijft de licentie gereserveerd. Als deze variabele niet is ingesteld of is ingesteld op TRUE, wordt het selectievakje ingeschakeld als u een benoemde licentie gebruikt of als u hebt aangegeven de in de vorige Tekla Structures-sessie gereserveerde licentie te willen behouden. Als u deze variabele instelt op FALSE, wordt het selectievakje Deze licentie voor dit apparaat reserveren nooit standaard ingeschakeld.

XS_VIEW_FRAMES_VISIBLE

Gebruik deze gebruikersspecifieke variabele voor het weergeven en verbergen van tekeningaanzichtkaders. Het bevindt zich in de categorie Tekening vensters van het dialoogvenster Variabelen.

• Wanneer u deze variabele instelt op FALSE worden de kaders van tekenaanzichten verborgen totdat u de muisaanwijzer over het venster beweegt. Dit is de standaardwaarde.
  • Als u deze variabele instelt op TRUE, zijn de kaders van tekenaanzichten altijd zichtbaar.
  • In de Tekla Structures versies 2019 en eerder waren de kaders van het tekeningvenster altijd zichtbaar. In Tekla Structures 2019i waren de kaders voor tekeningaanzichten verborgen en werden alleen weergegeven wanneer de muisaanwijzer zich boven het vensterkader bevond.

XS_DRAWING_RENDERING_ENGINE

Stel deze variabele in op FOG om de FOG renderen-engine te activeren. Wanneer deze optie is ingesteld op FOG, is de algehele rendering sneller, wat kan worden gezien wanneer u bijvoorbeeld verschuift of zoomt. Deze gebruikersspecifieke variabele bevindt zich in de categorie Tekening vensters van het dialoogvenster Variabelen.

Voor het gebruiken van de Windows Graphics Device Interface (GDI) stelt u deze variabele in op GDI. GDI is de standaardwaarde.

Het instellen van de variabeleXS_USE_SMART_PAN op TRUE is alleen handig voor de Windows GDI en heeft geen effect op het FOG-renderen.

XS_IFC2X3_EXPORT_SECONDARY_AS_DISCRETEACCESSORY

De IFC2X3-export exporteert standaard niet langer stalen secundaire objecten als IfcDiscreteAccessory. U kunt de vorige categorisatie forceren door deze variabele in te stellen op TRUE in een initialisatiebestand (.ini), bijvoorbeeld teklastructures.ini.

XS_DRAW_BOLTS_3D_IN_BOLT_LAYER

Als deze systeemspecifieke variabele is ingesteld op TRUE, de standaardwaarde, worden de modelvensters waarin bouten als massieve objecten worden gerenderd (met de representatie-optie Exact), sneller geopend en bijgewerkt Deze prestatieverbetering is met name in grote modellen met stalen structuren merkbaar.

XS_REBAR_USE_POLYCURVES_IN_EVALUATOR

Wanneer deze nieuwe model-specifieke variabele op TRUE is ingesteld, wat de standaardwaarde is, Staafvormmanager herkent en gebruikt de geometrieën van de polyboog van wapeningsstaven.

Gewijzigde variabelen

Opnieuw opstarten niet nodig

U hoeft Tekla Structures niet meer opnieuw op te starten wanneer u de instelling van de volgende variabelen wijzigt:

XSBIN

Deze variabele is nu een alleen-lezen variabele, die altijd verwijst naar de locatie waar teklastructures.exe zich bevindt. Het wijzigen van deze variabele is niet toegestaan, omdat de wijziging door Tekla Structures zou worden genegeerd. Deze variabele wordt in het teklastructures.ini-bestand opgenomen om te communiceren dat deze niet op een andere waarde kan worden ingesteld.

Verouderde variabelen

De volgende variabelen zijn verouderd, maar worden wel ondersteund in Tekla Structures 2022:

• XS_DIR: In plaats van deze variabele raden wij u aan XSDATADIR te gebruiken om de hoofdlocatie voor de installatie te vinden of XSBIN voor de locatie van de binaire bestanden.
  • XS_MESSAGES: In plaats van deze variabele, raden wij u aan om XS_MESSAGES_PATH te gebruiken, waarmee u meerdere locaties van berichtbestanden kunt definiëren.
  • XS_APPLICATIONS: In plaats van deze variabele, raden wij u aan om XS_APPLICATIONS_PATH te gebruiken, waarmee u meerdere locaties van toepassingsbestanden kunt definiëren.

XS_CALCULATE_POUR_UNITS_ON_SHARING

Deze variabele is verwijderd van Tekla Structures 2022. Dit betekent dat u Tekla Structures niet langer kan instellen om de storteenheden te berekenen en bij te werken in gedeelde modellen tijdens het wegschrijven en inlezen. In plaats daarvan moet elke gebruiker het commando Storteenheden berekenen nu uitvoeren in zijn/haar lokale versie van het gedeelde model om de storteenheden bij te werken. Dit was ook het geval in Tekla Structures 2021, waar de standaardwaarde van deze variabele werd gewijzigd in FALSE.