Haken aan wapeningsstaven toevoegen

2022
Tekla Structures

Haken aan wapeningsstaven toevoegen

U kunt haken toevoegen aan de uiteinden van de wapeningsstaven voor verankeringsdoeleinden.

Opmerking:

Haken zijn bedoeld om alleen voor verankeringsdoeleinden te worden gebruikt. Gebruik geen haken als methode om andere wapeningsstaafgeometrie te modelleren, omdat het problemen kan veroorzaken bij de zichtbaarheid in tekeningen en bij de herkenning van staafbuigvormen.

Als u haken aan wapeningsstaven wilt toevoegen, u kunt het volgende doen:

Aan Actie

Haken toevoegen via rechtstreekse wijziging

1. Zorg ervoor dat de knop Rechtstreekse wijziging is ingeschakeld.

2. Selecteer een enkelvoudige wapeningsstaaf of een wapeningsstaafgroep.

3. Klik op het begin- of eindpunt van de wapeningsstaaf .

Er wordt een werkbalk met haakeigenschappen weergegeven.

4. Selecteer de gewenste vorm voor de haak.

5. Als u Zelfdefinieerbare haak selecteert, voert u de hoek, radius en lengte van de haak in. Klik op .

Voegt haken toe met de eigenschap Enkele wapening of Staafgroep

1. Selecteer een enkelvoudige wapeningsstaaf of een wapeningsstaafgroep.

2. Dubbelklik op de wapening om de eigenschappen te openen.

3. Selecteer in het gedeelte Haken een type haak voor het begin en/of einde van de staaf in de lijst Haaktype.

4. Als u Zelfdefinieerbare haak selecteert, voert u de hoek, radius en lengte van de haak in.

5. Klik op Wijzig.

Haken aan stavensets toevoegen met de modificatoren van het einddetail

Zie Een stavenset lokaal wijzigen met aanpassers.

Voor zelfdefinieerbare haken moet u de haakgegevens invoeren:

Optie Beschrijving

Hoek

Voer een waarde tussen de -180 en +180 graden in.

1. Hoek

2. Lengte

3. Radius

Radius

Voer de interne buigdoorn van de haak in.

Gebruik dezelfde radius voor de haak en de wapeningsstaaf.Als de haak en de wapeningsstaaf een verschillende radius hebben, herkent Tekla Structures de vorm van de staaf niet.

Lengte

Voer de lengte van het rechte deel in.

Als de lengte is ingesteld op nul, worden er geen haken gemaakt.

Haakvoorbeelden

Beschrijving
1 Standaardhaak van 90 graden
2 Standaardhaak van 135 graden
3 Standaardhaak van 180 graden
4 Zelfdefinieerbare haak

Als u een standaardhaak selecteert, worden voor de velden Hoek, Radius en Lengte vooraf gedefinieerde afmetingen gebruikt.

Het bestand rebar_database.inp bevat voor alle standaardhaken de vooraf gedefinieerde minimale buigradius en minimale haaklengte.