XS_FIRM- en XS_PROJECT-mappen gebruiken met Tekla Model Sharing

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

XS_FIRM- en XS_PROJECT-mappen gebruiken met Tekla Model Sharing

Projectmappen en bedrijfsmappen in gedeelde modellen gebruiken, is het eenvoudigst wanneer u een submap in een Trimble Connect-project als de project- of bedrijfsmap gebruikt.

De project- en bedrijfsmapgegevens worden alleen vanuit het Trimble Connect-project naar lokale versies van de gedeelde modellen bijgewerkt, niet omgekeerd. In de praktijk betekent dit dat Tekla Structures nieuwe bestanden van de project- of de bedrijfsmap naar het lokale model downloadt en gewijzigde bestanden bijwerkt. Als een lokaal bestand niet in de Trimble Connect-submap van het project wordt opgeslagen, wordt het bestand uit het lokale model verwijderd.

Wanneer Tekla Structures een wijziging tussen de lokale modelgegevens en de gegevens in de project- of bedrijfsmap van Trimble Connect detecteert, krijgt u de volgende melding:

Als u op Ja klikt, wordt het model opgeslagen en gesloten. Vervolgens worden de lokale modelgegevens bijgewerkt en opnieuw geopend.

Bestanden die worden gegenereerd wanneer macro's worden gecompileerd (CS. dll en. cs. pdb), worden genegeerd bij de synchronisatie van de map. Het toevoegen van deze twee bestanden aan de lokale map veroorzaakt daarom geen update.

U stelt in een Trimble Connect-project als volgt de map XS_FIRM of XS_PROJECT in:

1. Ga in het menu Bestand naar Instellingen > Variabelen.
  2. Afhankelijk van het optie kunt u het volgende doen:
    Een submap van een Trimble Connect-project instellen als Actie

De map XS_PROJECT

1. Zoek in het dialoogvenster Variabelen de optie XS_PROJECT.

2. Stel de waarde XS_PROJECT in op %CONNECT_FOLDER_SYNC%.

%CONNECT_FOLDER_SYNC% wijst naar :\Users\<user>\AppData\Local\Trimble\Tekla folder sync\<folder>

Opmerking:

Als u hetzelfde Trimble Connect-project als de XS_PROJECT-map en voor samenwerking gebruikt, moet u een submap gebruiken die van de Trimble Connect-samenwerkingsgegevens als de XS_PROJECT-map wordt gescheiden. In dit geval is de submap ingesteld als %CONNECT_FOLDER_SYNC%\<folder>\<sub-folder of the folder>.

U kunt bijvoorbeeld de projectmap onder de Project settings-map opslaan met de naam Project. In dit geval moet de waarde worden ingesteld op %CONNECT_FOLDER_SYNC%\Project Settings\Project. U kunt ook submappen van lagere niveaus gebruiken.

De map XS_FIRM

1. Zoek in het dialoogvenster Variabelen de optie XS_FIRM.

2. Stel de waarde van XS_FIRM in op %CONNECT_FOLDER_SYNC%\<ProjectID><region>.

Er is geen scheidingsteken nodig tussen de project-ID en de regio.

U kunt de project-ID zien in Trimble Connect for Browser:

De regio is dezelfde als de locatie-instelling van de projectserver. De opties zijn:
      • asia

• europe

• northAmerica

Zo kan de waarde bijvoorbeeld %CONNECT_FOLDER_SYNC%\m1G-M21Ca_onorthAmerica zijn.

Opmerking:

Als u hetzelfde Trimble Connect-project als de XS_FIRM-map en voor samenwerking gebruikt, moet u een submap gebruiken die van de Trimble Connect-samenwerkingsgegevens als de XS_FIRM-map wordt gescheiden. In dit geval is de submap ingesteld als %CONNECT_FOLDER_SYNC%\<ProjectID><region>\<folder>\<sub-folder of the folder>.

U kunt bijvoorbeeld de projectmap onder de Project settings-map opslaan met de naam Project. In dit geval moet de waarde worden ingesteld op %CONNECT_FOLDER_SYNC%\m1G-M21Ca_onorthAmerica\Project Settings\Project. U kunt ook submappen van lagere niveaus gebruiken.

3. Klik op OK om de project- of bedrijfsmap op te slaan.
  4. Sluit en open het model opnieuw om de nieuwe bedrijfs- of projectmap te gaan gebruiken.