Waarden uit het model selecteren

2022
Tekla Structures

Waarden uit het model selecteren

U kunt objecteigenschappen en datums rechtstreeks in het model selecteren. Dit kan handig zijn bij het maken van vensterfilters, selectiefilters en objectgroepen.

Voordat u begint, kunt u een leeg venster- of selectiefilter of een objectgroep maken.

1. Maak een leeg venster- of selectiefilter of een objectgroep.
  2. Klik op Regel toevoegen.
  3. Selecteer opties in de lijsten Categorie en Eigenschap.
  4. Selecteer een van de opties in de lijst Waarde.

De beschikbaarheid van opties is afhankelijk van uw selectie in de lijst Eigenschap. U kunt alleen datums selecteren uit het model als de eigenschap een datum is.

1. Als u een objecteigenschap wilt selecteren, klikt u op Selecteer van model.. en selecteert u een object.
    2. Als u een datum wilt selecteren, klikt u op Selecteer datum om het dialoogvenster Selecteer datum te openen en kiest u vervolgens een van de opties.

U kunt een datum van de kalender selecteren, de revisiedatum selecteren of het aantal dagen voor of na de revisiedatum definiëren. De revisiedatum is hetzelfde als Datum in het dialoogvenster Projectstatusweergave.