Door het model vliegen

2022
Tekla Structures

Door het model vliegen

Met het commando Vliegen kunt u door een model bladeren, de richting wijzigen en dan ook de snelheid aanpassen. U kunt ook de instelling voor het gezichtsveld aanpassen, wat handig kan zijn wanneer u in een kleine ruimte vliegt.

1. Stel de vensterprojectie in op Perspectief.
    1. Dubbelklik op het venster om het dialoogvenster Venstereigenschappen te openen.
    2. In de lijst Projectie selecteert u Perspectief.
    3. Klik op Wijzigen.
  2. Pas indien nodig de instelling voor het gezichtsveld aan.

Hoe groter de waarde hoe groter de afstand tussen de onderdelen wanneer u door het model vliegt.

1. Klik in het menu Bestand op Instellingen > Variabelen en ga naar de categorie Modelvensters.
    2. Wijzig de variabele XS_​RENDERED_​FIELD_​OF_​VIEW.
    3. Klik op OK.
  3. Klik op het tabblad Venster op Vliegen.
  4. Selecteer een venster.

De muisaanwijzer verandert in een pijl met een kruis. De pijl geeft de huidige vliegrichting aan.

5. Versleep de muis om u door het model te verplaatsen.
    • Als u vooruit wilt vliegen, verplaatst u de muis voorwaarts.

• Als u de vliegrichting wilt wijzigen, sleept u de muis in de gewenste richting.

De verplaatsingssnelheid neemt exponentieel toe als u het model van een afstand nadert.

• Als u omhoog of omlaag wilt, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt en sleept u de muis voor- of achteruit.

• Als u de camerahoek wilt wijzigen, draait u aan het muiswieltje.

• Als u in de richting van de camerahoek wilt vliegen, houdt u de Shift-toets ingedrukt en bladert u vooruit of achteruit.

6. Druk op Esc om te stoppen met vliegen.