Problemen met het optiebestand tekla.opt

2022
Tekla Structures

Problemen met het optiebestand tekla.opt

Het bestand tekla.opt treedt niet in werking.

Reden: De licentieservice heeft het optiebestand niet ingelezen.

Oplossing: U doet het volgende:

1. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla Licensing > LMTOOLS via het menu Start of het Startscherm.

2. Zorg er op het tabblad Service/License File voor dat Configuration using services en Tekla Licensing Service zijn ingeschakeld.

3. Klik op het tabblad Start/Stop/Reread op ReRead License File.
  4. Blader naar de map ..\Tekla\License\Server en open de bestanden tekla_debug.log en tekla.opt met een teksteditor.

5. Controleer of het bestand tekla_debug.log dezelfde sleutelwoordtekenreeksen bevat als het bestand tekla.opt.

Als dat niet helpt, neem u contact op met uw lokale helpdesk.