Problemen bij de Tekla-licentieserverinstallatie en het verbinding met de licentieserver

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Problemen bij de Tekla-licentieserverinstallatie en het verbinding met de licentieserver

Installeren van de licentieserver mislukt en de volgende foutmelding wordt weergegeven:"A newer version of this application is already installed on this computer.If you wish to install this version, please uninstall the newer version first.Click OK to exit the wizard."

Reden: U hebt een nieuwere versie van de licentieserver op uw computer.

Oplossing: U moet geen oude versie van de licentieserver installeren.Bekijk de nieuwste beschikbare release van de licentieserver op de productdownloadpagina van Tekla Downloads.

De licentieserverversie is niet afhankelijk van Tekla Structures.Als u echter een oudere versie van de licentieserver moet gebruiken, verwijdert u de nieuwere versie op uw computer voordat u de oudere versie installeert.

De installatie van de licentieserver wordt niet voltooid (geen foutmelding)

Reden: Er wordt andere software op de computer uitgevoerd die gebruik maakt van het FlexNet-licentiesysteem.

Oplossing: Stop alle licentieservices in LMTOOLS, installeer vervolgens de Tekla-licentieserver en start de licentieservices die u eerder hebt stopgezet opnieuw op:

1. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla Licensing > LMTOOLS via het menu Start of het Startscherm.

2. Zorg er op het tabblad Service/License File voor dat Configuration using services is ingeschakeld, selecteer een licentieservice in de serviceslijst, ga naar het tabblad Start/Stop/Reread en klik op Stop Server.

Doe hetzelfde voor alle services die u moet stoppen.

3. Installeer de Tekla-licentieserver.
  4. Start in LMTOOLS de licentieservices die u eerder stopte.

Probleem bij licentieserververbinding.Het volgende bericht wordt weergegeven:'Error when connecting to the license server.Contact your system administrator or try another server".

Reden: Dit probleem wordt vaak gerelateerd aan firewallinstellingen.

Oplossing: Controleer of uw firewall de client toestaat een verbinding met de licentieserver te maken.

License library initialization failed with error:The licensing service is not installed.

Reden: De fout treedt op wanneer u Tekla License Administration Tool start of wanneer u probeert de opdrachtregeltool serveractutil.exe uit te voeren.

Oplossing: Als u de optie Handmatig voor de installatie van de Tekla Licensing Service hebt geselecteerd, moet u de FLEXnet-licentieservice handmatig installeren:

1. Als er een andere licentieservice van FlexNet op uw server wordt uitgevoerd, dient u deze af te sluiten voordat u de commando´s invoert.
  2. Ga naar het menu Start of het Startscherm (afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem) en open de Opdrachtprompt als een beheerder.
  3. Voer de volgende opdrachten in de opdrachtprompt in:

cd /D full_path_to_installation_directory

Als u de Tekla-licentieserver bijvoorbeeld in de standaardmap installeert, moet u cd /D C:\Tekla\License\Server invoeren.

installanchorservice.exe

Kan geen verbinding maken met de licentieserver.

Oplossing: Als u de eerste keer de Tekla-licentieserver verbindt met een clientcomputer waarop een nieuwe versie van Tekla Structures is geïnstalleerd, moet u het volgende doen:

• Zorg ervoor dat beide (de clientcomputer en de licentieserver) zich in hetzelfde domein bevinden.
  • Zorg ervoor dat er een LAN-verbinding tot stand komt.De licentieserver en de clientcomputers moeten zich in hetzelfde lokale netwerk (LAN) bevinden.
  • Schakel de firewall uit en pauzeer de antispyware-/antivirusbescherming op uw computer.

Na de bovenstaande stappen doet u het volgende op de licentieserver van uw bedrijf:

1. Zorg ervoor dat niemand Tekla Structures gebruikt (vraag alle gebruikers om Tekla Structures te sluiten).
  2. Ga naar C:\Tekla\License\Server en open het bestand tekla.lic in een teksteditor.
  3. Voeg aan het einde van de eerste regel een vrije TCP/IP-poort voor de licentieservice toe als deze standaard niet bestaat.De automatische installatieoptie stelt de poort standaard in op 27007.

Voorbeeld van de eerste regel:SERVER MYSERVER ANY 27007, waar MYSERVER de licentieserver en 27007 de poort is.

4. Sla na de wijzigingen het bestand op en sluit het.
  5. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla Licensing > LMTOOLS via het menu Start of het Startscherm.
  6. Zorg er op het tabblad Service/License File voor dat Configuration using services en Tekla Licensing Service zijn ingeschakeld.
  7. Klik op het tabblad Start/Stop/Reread op Stop Server.Wacht enkele seconden en klik op Start Server.

Na het definiëren van de server en de poort doet u het volgende op uw Tekla Structures-werkstations:

1. Start Tekla Structures.
  2. Wanneer u om een server wordt gevraagd, voegt u vooraan de serverdefinitie de poort toe en klikt u op OK.

Voorbeeld:27007@MYSERVER

Kan de Tekla-licentieverleningsservice niet starten.

Reden: Het bestand tekla-debug.log is mogelijk vergrendeld waardoor de service niet kan starten.

Oplossing: Verwijder het bestand tekla-debug.log en start de computer opnieuw op.