Toestaan dat de Tekla-kantoorlicentieserver via Windows Firewall werkt

Tekla Structures
2022
Tekla Structures

Toestaan dat de Tekla-kantoorlicentieserver via Windows Firewall werkt

Wanneer u de Tekla-kantoorlicentieserver in het netwerk instelt, moet u mogelijk ook de firewall en antivirusinstellingen configureren:

• U moet toestaan dat de applicaties tekla.exe en lmgrd.exe via de firewall op de licentieservers en op de clientcomputers werken.
  • De interne firewall op uw bedrijf moet de communicatie tussen de licentieservercomputer en de computers met Tekla Structures toestaan.
  • Als uw internetverbinding is beperkt, wijzigt u uw firewallinstellingen om communicatie via TCP-poort 443 (de standaard HTTPS) met uitgaand verkeer naar https://identity.trimble.com en https://activate.tekla.com toe te staan.
  • Naast het toestaan van uitzonderingen in uw eigen firewall, maar u moet ook uitzonderingen voor Windows Firewall configureren. Windows Firewall kan zijn ingeschakeld zonder dat u zich hiervan bewust bent, omdat sommige Windows-updates de Windows Firewall automatisch kunnen inschakelen.

Raadpleeg voor instructies over hoe u de firewallinstellingen wijzigt zodat de Windows Firewall op de licentieserver licentieverleningsverkeer toestaat:

Naast Windows Firewall is de gegeven informatie ook van toepassing op firewalls van andere leveranciers.