Industrienormen

2022
Tekla Structures

Industrienormen

Er zijn veel standaardindelingen voor bestandsoverdrachten beschikbaar. De belangrijkste hiervan die door Tekla Structures worden ondersteund, zijn IFC, DSTV, SDNF, DGN, DXF, DWG, IGES en STEP. Ook oudere indelingen worden ondersteund. Voor een betere integratie kunt u een koppeling met Tekla Structures tot stand brengen met behulp van de Tekla Open API-technologie.

Uit de bestandsextensie valt meestal af te leiden welke indeling een bestand heeft. Als u niet weet wat de indeling is of als het bestand niet wordt geïmporteerd, moet u het bestand in een teksteditor openen om de header-informatie te bekijken, aangezien het bestandstype en de ontwerpapplicatie doorgaans hierin worden aangegeven. Voor CIS/2-bestanden worden de ontwerpapplicatie en het versienummer soms aan het einde van het bestand geschreven.

Raadpleeg ook

Compatibele bestandsindelingen en software met Tekla Structures