Een opmaakpunt maken

2022
Tekla Structures

Een opmaakpunt maken

Gebruik de Layout-punt-tool in de database Applicaties en componenten om opmaakpunten te maken. De opmaakpunten die u in het model maakt, zijn ontwerppunten die u naar een opmaakapparaat zoals Trimble® LM80 kunt exporteren.

Zorg er voordat u begint voor dat u de selectieknop Componenten selecteren hebt ingeschakeld.

1. Dubbelklik in de database Applicaties en componenten op de tool Layout-punt.
  2. Definieer de layout-punteigenschappen op het tabblad Parameters:
    1. Voer een naam en een korte beschrijving voor het layout-punt in.

U kunt de volgende speciale tekens in opmaakpuntnamen gebruiken:_~ %! @ # & . = + - en spatie.

De maximumlengte van de naam is 16 tekens als u de opmaakgegevens naar de indelingen .cnx en .tfl exporteert. Wanneer u naar een tekstbestand exporteert, is er geen beperking aan het aantal tekens in de naam. De maximumlengte van de beschrijving is 24 tekens.

Als u geen naam invoert, voegt Layout Manager een nummer als de naam toe.

2. Voer de diameter van het layout-punt in het vak Grootte in.

Layout Manager gebruikt de XS_IMPERIAL variabele om de eenheden te bepalen. Gebruik XS_IMPERIAL to TRUE om de Engelse maateenheden te gebruiken.

3. Selecteer of het layout-punt een referentiepunt is of niet.

Een referentiepunt is een punt dat naar een ander coördinatensysteem zoals een geospatiaal coördinatensysteem of een stedelijk monument verwijst.

4. Selecteer een kleur voor het opmaakpunt.
    5. Selecteer een vorm voor het opmaakpunt.
    6. Selecteer een groep in de lijst of maak een nieuwe groep door een naam in te voeren.

Voor geïmporteerde punten geeft Is markeringspunt weer of het punt een gemeten punt is zoals in het apparaat Trimble® LM80 is gezet als het afwijkt van de overeenkomstige layout-punt dat in het model is gemaakt. Is veldpunt geeft weer of een punt een veldpunt is dat op de bouwplaats is gemeten en in Tekla Structures is geïmporteerd.

3. Selecteer een locatie voor het opmaakpunt in het model.

Het opmaakpunt wordt gemaakt wanneer u de locatie selecteert.

4. Klik op het tabblad Beheren op Layout Manager.
  5. Klik op Verversen om het toegevoegde punt weer te geven.
Tip:

U kunt ook een layout-punt aan een groep in de Layout Manager toevoegen. Selecteer eerst een groep en selecteer vervolgens het punt in het model. Klik met de rechtermuisknop op de groep en selecteer Selectie toevoegen. Klik op Verversen om het punt weer te geven.

Tip:

Als u op een lay-outpunt in het model wilt inzoomen, klikt u met de rechtermuisknop op het punt in de Layout Manager en selecteert u Zoom selectie.

Als u een lay-outpunt in de Layout Manager wilt markeren, klikt u op in de Layout Manager en selecteert u Geselecteerd modelpunt laten oplichten. Selecteer Regenereren om de markering te verwijderen.