Installatie- en licentieverleningsworkflow

2022
Tekla Structures

Installatie- en licentieverleningsworkflow

Als u Tekla Structures wilt gebruiken, moet u een online abonnement of een kantoorlicentie hebben. De installatiestappen die u moet uitvoeren, zijn verschillend afhankelijk van het type abonnement of licentie dat u hebt.

Voor een kantoorlicentie moet u extra tools installeren. Deze tools zijn niet nodig wanneer u online abonnementen gebruikt.

Klik om het gedeelte dat relevant voor u is te vergroten en volg de koppelingen in de tekst voor gedetailleerde instructies.

Tekla Structures-licentietypes

Er zijn twee soorten licenties: online abonnementen en kantoorlicenties.

• Een online abonnement is gekoppeld aan uw Trimble Identity. Het abonnement wordt rechtstreeks aan de Tekla Online Admin tool geleverd, waar de accountbeheerders van uw organisatie voor Tekla Online de abonnementen aan individuele gebruikers kunnen toewijzen. Wanneer u Tekla Structures start, meldt u zich aan bij de cloud van Trimble om uw abonnement te reserveren.

Voor een gratis Tekla Student-abonnement om Tekla Structures te leren kennen en gebruiken, gaat u naar de Tekla Campus-site. Het gebruik van een Tekla Student-licentie voor commercieel werk is verboden.

• Als u kantoor- of licenties op aanvraag hebt, moet u een licentieserver op uw computer of op een aparte server in uw interne netwerk installeren. Tekla Structures maakt verbinding met uw lokale licentieserver om uw licentie te controleren.

Als u uw eigen installatie van Tekla Structures beheert

Opmerking: Om te zorgen voor een goede ervaring met onze software moet u ervoor zorgen dat uw computer aan de Hardwareaanbevelingen Tekla Structures 2022 voldoet.
Als uw organisatie geen hoofdgebruiker heeft die Tekla Structures voor u beheert, verloopt uw installatie als volgt:
  1. Controleer of u uw Trimble Identity hebt ingesteld:

• Als u van Trimble een e-mailuitnodiging hebt ontvangen om een Trimble Identity aan te maken, volgt u de instructies in deze e-mail om een account aan te maken met de juiste toegangsrechten.

Als u een ander e-mailadres voor dit account wilt gebruiken, maakt u eerst het account met uw uitnodiging en wijzigt u vervolgens het e-mailadres.

• Als u geen uitnodiging hebt ontvangen, kunt u een nieuwe Trimble Identity maken om de software te downloaden. Klik hier om een nieuwe Trimble Identity aan te maken.

Als u toegang tot uw online abonnementen wilt hebben, moet u aan een Tekla Online-organisatiegroep worden toegevoegd door de accountbeheerder van uw bedrijf. Raadpleeg voor meer informatie #GUID-B7671BDD-6345-43AF-A90C-1090EBCEC950.

2. Controleer uw Trimble Identity Gebruik daarvoor de verificatiecode van de e-mail van no-reply@account.trimble.com.

3. Meld u aan bij https://account.tekla.com/, vul de gevraagde profielgegevens in en klik op Opslaan.

4. Download het installatiepakket voor Tekla Structures en minimaal één van de Tekla Structures-omgevingen van Tekla Downloads. Klik op de site op Downloaden en u wordt stap voor stap begeleid om ervoor te zorgen dat u alle benodigde bestanden hebt.

5. De software installeren:

1. Voer het Tekla Structures-installatieprogramma uit en controleer of de installatie is voltooid.

Zie de Tekla Structures-software installeren als u meer gedetailleerde instructies nodig hebt.

2. Voer op of meer omgevingsinstallatieprogramma's uit.

Als u geen omgeving installeert, heeft u slechts de beschikking over de lege omgeving. Gebruik niet de Leeg-omgeving om modellen of tekeningen te bewerken. De Leeg-omgeving is alleen een basis voor het bouwen van uw eigen volledige aangepaste omgeving en bevat niet alle tools en configuraties die u nodig hebt om efficiënt te werken.

Nadat u de Tekla Structures en omgevingsinstallatie hebt voltooid, doet u het volgende:
  1. Als u een online abonnement hebt, kunt u nu Tekla Structures starten en de standaardlicentieverleningsoptie Gebruik uw Tekla online licentie selecteren.

Nadat u zich hebt aangemeld, kunt u in de gelicentieerde configuraties selecteren die voor u zijn geactiveerd. De licenties kunnen van uw Tekla Online-organisatie zijn of worden toegewezen als licentie voor een externe gebruiker in een andere organisatie. Als u uw eigen licenties aanschaft, kunt u deze beheren in de Admin Tool.

Raadpleeg Gebruikersaccounts voor Tekla-producten beheren voor meer informatie over de Admin Tool en online abonnementen.

2. Als u kantoorlicenties hebt, installeert u de licentieserversoftware op uw computer en activeert u uw licentie voordat u start met Tekla Structures.

Zie Tekla Structures-kantoorlicentieverlening voor meer informatie.

3. starten met leren om Tekla Structures te gebruiken:

Als iemand Tekla Structures voor u beheert

Als uw organisatie een Tekla Structures-beheerder (IT-beheerder of hoofdgebruiker) heeft, moet u hun instructies voor installatie en licentieverlening volgen. U moet mogelijk toch de volgende punten overwegen:
  • U hebt een account nodig voor toegang tot Tekla online services en online abonnementen. Als de beheerder van uw bedrijf u niet bij uw organisatie heeft uitgenodigd en online abonnementen aan u heeft toegewezen, vraagt u om deel te nemen zodat u toegang hebt tot alle Tekla online services en licenties:

#GUID-B7671BDD-6345-43AF-A90C-1090EBCEC950

• In de meeste gevallen, bereidt de Tekla Structures-beheerder van uw bedrijf een aangepast installatiepakket voor u voor of installeert de software voor u. Vraag uw beheerder om verdere instructies.

starten met leren om Tekla Structures te gebruiken:

Als u Tekla Structures voor andere gebruikers beheert

De algemene workflow voor een nieuwe Tekla Structures-implementatie verloopt gewoonlijk als volgt:
  1. Controleer of u uw Trimble Identity hebt ingesteld. Zie #GUID-B7671BDD-6345-43AF-A90C-1090EBCEC950 voor instructies.

2. Installeer Tekla Structures voor uw eigen gebruik en begin met het aanpassen ervan voor uw organisatie. Zie Installeren van de Tekla Structures-software.

3. Als u Tekla Structures-gebruikers en online abonnementen beheert, voegt u via de Tekla Online Admin Tool gebruikers toe aan uw organisatiegroep om hen volledige toegang tot Tekla online services en de benodigde online abonnementen te verlenen.

Raadpleeg Gebruikersaccounts voor Tekla-producten beheren voor meer informatie over de Admin Tool en online abonnementen.

4. Zet Tekla Structures in voor de gebruikers in uw organisatie.

5. Ga door met het ontwikkelen van de aanpassingen van uw organisatie en implementeer indien nodig opnieuw.

Raadpleeg voor beheerdersinstructies het deel BeherenTekla Structures van onze productgidsen voor.