Tekla Structures-service packs installeren

2022
Tekla Structures

Tekla Structures-service packs installeren

Service PacksTekla Structures zijn Tekla Structures versie-updates. De Service Packs kunnen nieuwe functies, en verbeteringen en oplossingen voor bestaande functies bevatten. We raden alle gebruikers aan om het nieuwste Service Pack te installeren.

De software-installatiebestanden van Service Packs zijn zelfstandige installatieprogramma's die de volledige Tekla Structures-softwareversie bevatten. U hoeft de gerelateerde Tekla Structures-versie of een vorig Service Pack niet apart te installeren. U kunt bijvoorbeeld service pack 2 installeren zonder service pack 1 te installeren. Als de gerelateerde Tekla Structures-versie of een vorige service pack op uw computer is geïnstalleerd, hoeft u dit niet te verwijderen voordat u een nieuwe service pack installeert.

We raden u aan de nieuwste omgevingen te installeren om er zeker van te zijn dat de omgevingen in het Service Pack correct werken. We raden u aan alle omgevingen die u gebruikt bij te werken.

U kunt de installatiebestanden van de software van het Service Pack en de omgeving vinden Tekla Downloads. Service Packs zijn beschikbaar voor alle gebruikers met een geldig onderhoudscontract.

Opmerking:

U moet ingelogd zijn met beheerdersrechten om de Tekla Structures-software op uw computer te installeren.

Een Service Pack van Tekla Structures installeren

U kunt een Service Pack installeren om een Tekla Structures-versie of een vorig Service Pack bij te werken.

1. Installeer software van het Service Pack van Tekla Structures.
    1. Download het software-installatiebestand van het Service Pack vanaf Tekla Downloads naar uw computer.
    2. Dubbelklik op het installatiebestand om de installatie te voeren.
    3. Volg de stappen in de installatiewizard om de installatie te voltooien.

Als u de gerelateerde Tekla Structures-versie of een vorig Service Pack al hebt geïnstalleerd, kunt u de installatiemap niet selecteren. Het Service Pack wordt in dezelfde map geïnstalleerd als de versie die u bijwerkt.

Als u de gerelateerde Tekla Structures-versie of een vorig Service Pack niet hebt geïnstalleerd, kunt u de installatiemap en de modelmap selecteren.

2. Installeer de Tekla Structures-omgevingen.

De locatie van de omgevingsinstallatiemap hangt af van waar u de software hebt geïnstalleerd. U kunt de omgevingsinstallatiemap niet in de installatiewizard selecteren.

U hoeft geen omgevingen te verwijderen. Het installeren van een nieuwere versie van een omgeving werkt automatisch de oudere versie van die omgeving bij.

1. Download de benodigde omgevingsinstallatiebestanden vanaf Tekla Downloads naar uw computer.
    2. Dubbelklik op het installatiebestand om de installatie te voeren.
    3. Volg de stappen in de installatiewizard om de installatie te voltooien.

U kunt in de installatiewizard selecteren dat de bestanden met omgevingsinstellingen (.tsep) worden geïnstalleerd wanneer de installatiewizard voor de omgeving wordt uitgevoerd.

Als u niet selecteert om dit te doen, worden de bestanden met omgevingsinstellingen in de omgevingsmap geïnstalleerd wanneer u Tekla Structures na de installatie start. Tekla Structures opent een dialoogvenster waarin de voortgang van de installatie wordt weergegeven.

Een eerder Service Pack van Tekla Structures installeren

We raden u aan het nieuwste Service Pack van Tekla Structures te gebruiken. In bepaalde situaties moet u mogelijk een eerdere versie van het service pack van Tekla Structures of de gerelateerde Tekla Structures-versie terugdraaien, ook al gebruikt u al een nieuwere service pack.
Tip:

Als u eenvoudig naar het vorige geïnstalleerde service pack wilt terugkeren, gaat u naar Windows Configuratie scherm > Herstel > Open systeemherstel. Zoek naar de versie van het service pack in de lijst en keer terug naar deze versie.

Als u een eerdere service pack wilt gebruiken dan de vorige geïnstalleerd, voert u de onderstaande stappen uit:

1. Verwijder software van het Service Pack van Tekla Structures die u nu gebruikt in het Configuratiescherm van Windows.
  2. Verwijder software van de gerelateerde Tekla Structures-omgevingen in het Configuratiescherm van Windows.
  3. Installeer software van het Service Pack van Tekla Structures.
    1. Download het software-installatiebestand van het Service Pack vanaf Tekla Downloads.
    2. Dubbelklik op het installatiebestand om de installatie te voeren.
    3. Volg de stappen in de installatiewizard om de installatie te voltooien.

U kunt de installatiemap de modelmap selecteren.

4. Installeer de Tekla Structures-omgevingen.

De nieuwste omgevingen staan in Tekla Downloads.

1. Download de omgevingsinstallatiebestanden die gerelateerd zijn aan het Service Pack dat u hebt geïnstalleerd.
    2. Dubbelklik op het installatiebestand om de installatie te voeren.
    3. Volg de stappen in de installatiewizard om de installatie te voltooien.

U kunt in de installatiewizard selecteren dat de bestanden met omgevingsinstellingen (.tsep) worden geïnstalleerd wanneer de installatiewizard voor de omgeving wordt uitgevoerd.

Als u niet selecteert om dit te doen, worden de bestanden met omgevingsinstellingen in de omgevingsmap geïnstalleerd wanneer u Tekla Structures na de installatie start. Tekla Structures opent een dialoogvenster waarin de voortgang van de installatie wordt weergegeven.