tekst in superscript toevoegen

2022
Tekla Structures

tekst in superscript toevoegen

U kunt superscript gebruiken in teksten in al uw tekstobjecten, maatlijnlabels, overige labels en associatieve opmerkingen.

1. In het menu Bestand klikt u op Instellingen > Variabelen en gaat u naar de categorie Maatvoering - algemeen.
  2. Zorg ervoor dat de variabele XS_SUPERSCRIPT_USED_IN_DRAWING_TEXTS is ingesteld op TRUE.
  3. Open het dialoogvenster met eigenschappen van een tekstobject, label of associatieve opmerking door Shift ingedrukt te houden en op het commando voor de tekst, het label of het commando te klikken.

Klik op het tabblad Opmerkingen bijvoorbeeld op Tekst > Met aanhaallijn.

4. U kunt het volgende doen:
    • Voor tekstobjecten voert u de gewenste tekst in het vak Tekst in.

• Voor labels en associatieve opmerkingen, opent u het dialoogvenster Labelinhoud - tekst door Tekst in de lijst Beschikbare elementen te dubbelklikken en de gewenste tekst in het vak Tekst in te voeren.

5. Plaats circumflexen (^) rondom de tekens die u in superscript wilt.
  6. Klik op OK.
  7. Voeg de tekst, het label of de opmerking toe.

Voorbeeld

Het volgende voorbeeld geeft weer hoe de superscript in het vak Tekst wordt ingevoerd en hoe het er in de tekst uitziet.