Tekeningen opslaan en sluiten

2022
Tekla Structures

Tekeningen opslaan en sluiten

Een tekening opslaan

Tekla Structures slaat tekeningen automatisch op vastgestelde intervallen op. U kunt uw tekening ook op elke gewenst moment opslaan.

• Als u een tekening wilt opslaan, gaat u in de geopende tekening naar het menu Bestand en klikt u op Tekening opslaan.

Zowel de tekening *.dg als het model *.db1 en *.db2 worden opgeslagen. De tekeningen worden in de map \drawings onder de modelmap opgeslagen.

Er wordt standaard een snapshot gemaakt als u een tekening opent en opslaat. De snapshot vertegenwoordigt de situatie van het moment dat de tekening voor het laatst is opgeslagen. Raadpleeg voor meer informatie Snapshots in tekeningen.

Raadpleeg voor meer informatie over het automatisch opslaan en het interval voor automatisch opslaan Tekeningen automatisch opslaan.

Tekeningen sluiten

U kunt slechts één tekening tegelijk geopend hebben. U moet een geopende tekening altijd sluiten voordat u een andere kunt openen.

1. U kunt het volgende doen:
    • Ga naar het menu Bestand en klik op Tekening Editor sluiten.

• Klik op het tabblad Tekening op Sluiten.

• Klik op de knop Sluiten X in de rechterbovenhoek van het tekeningaanzicht.

2. Als u wijzigingen in de tekening hebt aangebracht, vraagt Tekla Structures u om te bevestigen dat u de wijzigingen wilt opslaan.

U kunt ook selecteren dat de tekening als gereed voor vrijgeven wordt gemarkeerd. Raadpleeg voor meer informatie Tekeningen gereed voor vrijgeven markeren.