Detaillabeleigenschappen wijzigen

2022
Tekla Structures

Detaillabeleigenschappen wijzigen

U kunt de eigenschappen van detaillabels, detailvensterlabels en detaillabelgrenskaders wijzigen in een geopende tekening.

1. Dubbelklik op een detaillabel om het dialoogvenster Eigenschappen detail weer te geven.
  2. Wijzig de detailnaam in het vak Naam detail.
  3. Klik op het tabblad Aanzichtlabel op de ... knop naast A1A5 om het dialoogvenster Labelinhoud te openen en selecteer de elementen die in het detailvensterlabel moeten worden opgenomen.
  4. Indien nodig, selecteert u een element uit de lijst, kikt u op Toevoegen > , waarna u het kader Type en Kleur selecteert. U kunt deze opties voor elk element afzonderlijk instellen.
  5. Selecteer indien nodig een element in de lijst en selecteer de tekst Kleur, Lettertype en Hoogte. U kunt deze opties voor elk element afzonderlijk instellen.
  6. Op het tabblad Positie van het dialoogvenster Labelinhoud stelt u de tekstpositie, de horizontale en verticale offset en de tekstuitlijning in. De tekstpositie is afhankelijk van de vraag of u een symbool gebruikt.
  7. Klik op Wijzigen.
  8. Selecteer het Symbool van het vensterlabel dat in het label moet worden gebruikt. U kunt ook de kleur, de grootte en de lijnlengte van de lijn en het symbool van het aanzichtlabel instellen.
  9. Selecteer de positie Verticaal en Horizontaal van het aanzichtlabel.
  10. Ga naar het tabblad Detailomkadering en definieer de vorm van de omkadering en de kleur en het type van de omkaderingslijn.

Gebruik de variabele XS_DETAIL_BOUNDARY_RADIUS om een vaste grootte in te stellen voor de detailomkadering.

11. Op het tabblad Detaillabel klikt u op de ... knop naast A1A5 to open the Labelinhoud om het dialoogvenster te openen en selecteert u de elementen die in het detaillabel moeten worden opgenomen.
  12. Wijzig de elementweergave en de labelpositie zoals bovenstaand wordt beschreven.
  13. Klik op Wijzigen.
  14. Selecteer het Symbool van het detaillabel dat in het label moet worden gebruikt. U kunt ook de kleur en de grootte van het symbool wijzigen.
  15. Klik op Wijzigen in het dialoogvenster Eigenschappen detail.