Maatlijnen aan uitgeslagen onderdelen toevoegen

2022
Tekla Structures

Maatlijnen aan uitgeslagen onderdelen toevoegen

In onderdeel- en merktekeningen kunt u de maatlijnen instellen die Tekla Structures toevoegt aan uitgeslagen onderdelen die zijn gemaakt met Aanzichteigenschappen > Attributen 2 > Openvouwen: Ja.

Gebruik de variabelen in het menu Bestand > Instellingen > Variabelen > Maatvoering - uitvouwen.

Taak

Actie

Maak vouwlijnen van uitgeslagen onderdelen.

Stel de variabele XS_DRAW_BENDING_LINE_DIMENSIONS_IN_UNFOLDING=TRUE in.

Maak hoek- en radiusmaatvoering voor uitgeslagen onderdelen.

Stel de variabele XS_DRAW_ANGLE_AND_RADIUS_INFO_IN_UNFOLDING=TRUE in.

Een prefix instellen voor een hoek in de maatlijn.

Stel de variabele XS_ANGLE_TEXT_IN_UNFOLDING_BENDING_LINE_DIMENSIONING=A= in.

Stel een prefix in voor een radius.

Stel de variabele XS_RADIUS_TEXT_IN_UNFOLDING_BENDING_LINE_DIMENSIONING=R= in.

Toon in hoektekstmaatlijnen de binnenhoek in plaats van de buitenhoek.

Stel de variabele XS_DRAW_INSIDE_ANGLE_IN_UNFOLDING=TRUE in.

De indeling van de tekst voor hoeken instellen.

Stel de variabele XS_UNFOLDING_ANGLE_DIM_FORMAT=1 in.

Stel de nauwkeurigheid van de tekst voor hoeken in.

Stel de variabele XS_UNFOLDING_ANGLE_DIM_PRECISION=10 in.