Snijlijnen in Tekla Structures-tekeningen aangeven

2022
Tekla Structures

Snijlijnen in Tekla Structures-tekeningen aangeven

Snijlijnen zijn lijnen die verschillende kleuren met zigzag- of streeppuntlijnen aangeven om te laten zien dat een deel gedeeltelijk buiten het kader van het aanzicht valt.

Afbreeklijnen maken

U kunt afbreeklijnen maken om de lijnen die gedeeltelijk buiten het aanzichtkader vallen te visualiseren. U kunt afbreeklijnen automatisch voor alle onderdelen in het aanzicht maken of voor geselecteerde onderdelen.

Beperkingen:

• U kunt geen afbreeklijnen maken voor polyprofielen.

• Met de instelling Aanzicht vergroting voor aansluitende onderdelen wordt geen rekening gehouden.

1. Klik op het tabblad Tekening op Afbreeklijnen maken.
  2. U kunt het volgende doen:
    • Selecteer het type (zigzag of streeppunt) voor de lijn in de lijst met typen.
    • Selecteer de kleur voor de lijn in de lijst met kleuren.
    • Voer een schaal voor de lijn in het vak naast de lijst met typen in.
  3. U kunt het volgende doen:
    • Als u afbreeklijnen wilt maken voor alle onderdelen in het aanzicht, selecteert u het aanzicht.
    • Als u afbreeklijnen wilt maken voor geselecteerde onderdelen, selecteert u de onderdelen.
  4. Klik op Maken.

Voorbeeld

Afbreeklijnen bijwerken

1. Open een tekening die afbreeklijnen bevat.
  2. Klik op het tabblad Tekening op Afbreeklijnen maken.
  3. U kunt het volgende doen:
    • Als u de afbreeklijnen van alle onderdelen in het aanzicht wilt bijwerken, selecteert u het aanzicht.
    • Als u de afbreeklijnen van geselecteerde onderdelen wilt bijwerken, selecteert u de onderdelen.
  4. Klik op Maken.

Tekla Structures verwijdert alle eerder gemaakte afbreeklijnen en maakt nieuwe afbreeklijnen die up-to-date zijn.

Afbreeklijnen verwijderen

1. Klik op het tabblad Tekening op Afbreeklijnen maken.
  2. U kunt het volgende doen:
    • Als u de afbreeklijnen van alle onderdelen in het aanzicht wilt verwijderen, selecteert u het aanzicht.
    • Als u de afbreeklijnen van geselecteerde onderdelen wilt verwijderen, selecteert u de onderdelen
  3. Klik op Verwijderen.