Een tekening naar een nieuwe sheet kopiëren

2022
Tekla Structures

Een tekening naar een nieuwe sheet kopiëren

U kunt een tekening naar een nieuwe sheet kopiëren. Dis is handig als u bijvoorbeeld dezelfde layout en aanzichten in de originele tekening wilt hebben, maar iets anders op het nieuwe tekeningsheet wilt tonen.

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Documentmanager.
  2. Selecteer de tekening die u als het origineel voor het kopiëren wilt gebruiken.
  3. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Maak tekening(en) > Naar een nieuwe tekening kopiëren.

Tekla Structures kopieert de originele tekening naar een nieuwe sheet en geeft de gekopieerde tekening een nieuw sheetnummer.

4. Open de nieuwe tekening, breng de noodzakelijk wijzigingen aan en sla het op.
Opmerking:

Als u in de Documentmanager het commando Opnieuw maken (Shift+R) voor de gekopieerde tekening gebruikt, vraagt Tekla Structures u of u de tekening nogmaals vanuit de originele tekening wilt kopiëren. Als u met ja antwoordt, wordt de eerder gekopieerde tekeningsheet vervangen door een nieuwe kopie van de eerder geselecteerde originele tekening.