Bouteigenschappen in tekeningen

2022
Tekla Structures

Bouteigenschappen in tekeningen

Gebruik de opties in de bouteigenschappen om de boutinhoud en het uiterlijk te controleren of te wijzigen.

Om naar bouteigenschappen te gaan:

• Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening­eigenschappen, selecteer het tekeningtype en ga naar bouteigenschappen.
  • Dubbelklik in een geopende tekening op het kader van het tekening venster en selecteer Bout in de optiestructuur.
  • Dubbelklik in een geopende tekening op de tekeningachtergrond en ga naar bouteigenschappen.
  • Dubbelklik in een geopende tekening op een bout.
  • Ga in een geopende tekening naar Snel starten, voer bouteigenschappen in en selecteer Tekening bouteigenschappen in de lijst.

In de volgende tabel worden alle boutinstellingen weergegeven voor alle eigenschappenniveaus (tekening, venster, object). Niet alle bouteigenschappen bevatten alle hieronder weergegeven instellingen.

Instelling

Beschrijving

Solid/Symbool of Boutweergave

De opties zijn solid, Werkelijk, Symbool, Symbool2, Symbool3, DIN-symbool en Gebruikerssymbolen.

DIN-symbool komt overeen met de Duitse normen (DIN). De enige DIN-symbolen die u kunt beheren, staan in de volgende symbolen in het bestand xsteel.sym:

• Symbool 24 voor normale werkplaatsbouten

• Symbool 25 voor normale montagebouten

• Symbool 26 voor aan de voorkant verzonken montagebouten

• Symbool 27 voor aan de achterkant verzonken montagebouten

• Symbool 28 voor aan de voorkant verzonken werkplaatsbouten

• Symbool 29 voor aan de achterkant verzonken werkplaatsbouten

• Symbool 30 voor aan de voorkant verzonken gaten

• Symbool 31 voor aan de achterkant verzonken gaten

Gebruikerssymbolen is een symbool dat in de Symbool Editor is gemaakt.

Symbool tekenen als

Geeft aan of symbolen voor Gat en As in de tekening moeten worden getekend.

Zichtbaarheid bouten

Deze instellingen zijn niet beschikbaar in bouteigenschappen op objectniveau.

Definieer de zichtbaarheid van bouten afzonderlijk in In hoofdonderdelen, In aangelaste onderdelen en In submerken. Zichtbaar geeft boutgroepgaten in hoofdonderdelen of aangelaste onderdelen weer. Onzichtbaar verbergt z. In merktekeningen kunt u ook definiëren of gaten voor boutgroepen in submerken moeten worden weergegeven of verborgen.

Kleur

De boutkleur wijzigen