Het uiterlijk van absolute maten wijzigen

2022
Tekla Structures

Het uiterlijk van absolute maten wijzigen

U kunt selecteren of u nul op het nulpunt van de absolute maten wilt weergeven en ook de oriëntatie van de absolute maten wijzigt.

1. Klik in het menu Bestand op Instellingen > Opties en ga naar de instellingen Tekening maatlijnen.
  2. Stel Toon nul in absolute maatvoering in op Nee als u geen nul bij de nulpunten van absolute maatlijnen wilt weergeven.

Ja is de standaardwaarde.

3. Stel Teken absolute maatlijnteksten parallel met de maatlijn in op Ja om maatlijnen parallel aan maatlijnen in absolute maatvoering weer te geven.

Nee is de standaardwaarde.

4. Klik op OK.

Voorbeeld

In het volgende voorbeeld zijn maatlijnen parallel aan de maatlijn en wordt nul op het nulpunt weergegeven.